HALÁSZ JÁNOS

Full text search

HALÁSZ JÁNOS
HALÁSZ JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Remélem, nem abban a hangnemben folyik majd itt a vita, ahogy itt belépőt tett Szabó képviselő úr, és én sem efelé vinném a vitát. Nem a mi színházi elosztási támogatási rendszerünk az, ami az arányosságot tekinti, ezt a Horn-kormány idején vezették be, és a Horn-kormány idején is évek óta működött, kedves Szabó képviselő úr, ön dolgozott is abban a minisztériumban, amiben én is ezen a területen. Önnek nagyon jól kell tudnia, hogy a polgári kormány idején ez már egy élő, arányos elosztási rendszer volt, és mi ezen nem változtattunk. De ez a korábbi időszakban vezetődött be.
Egyébként pedig a polgári kormány idején minden évben, gyakorlatilag minden évben legalább 10 milliárd forintos beruházási növekedés volt a tárcánál, legalább 10 milliárd forintos olyan beruházás történt, amit látunk. Megújult a Nemzeti Színház, látjuk, felépült, készen van. Tudjuk, hogy a Nemzeti Múzeum, más múzeumok rekonstrukciói hogyan indultak el. Nagyon sok minden épült, szépült. És emellett minden más terület is évről évre az inflációt jelentősen meghaladó támogatást kapott a működésre. Ez most ebben a költségvetésben nincs benne, és én is erre utaltam.
Nem menekvés az, és nem mentség, hogy van egy olyan beruházás, amit a polgári kormány kezdett el, és önök folytatják. Ez nem mentség arra, hogy kevesebb pénzt adnak a múzeumoknak, hogy az önkormányzatok, a művelődési házak nem kapnak több pénzt, ez nem mentség arra, hogy kevesebb pénzt szánnak a törvényből adódó feladatok kötelező ellátására. Azt hiszem, hogy a számok láttatták, hogy a 20 és 50 százalékos csökkentéseket a kultúra különböző területén nem feledtetheti el az a beruházás, ami egyébként nagyon fontos véleményem szerint is. Meg kell találnunk azt a lehetőséget, hogy ne csak a beruházások, hanem a működés is megkapja a megfelelő támogatást.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir