DR. VERES JÁNOS

Full text search

DR. VERES JÁNOS
DR. VERES JÁNOS pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót. Tisztelt Képviselő Úr! Az a furcsa helyzet van, hogy mindhárom értékben, amelyről most vitatkozunk, 10 százalék fölötti növekményről van szó. 10 százalék fölötti értékben növekszik a kulturális szolgáltatásokra rendelkezésre álló forrás a 2004. évi költségvetésben, több mint 10 százalékkal növekszik az összes kultúrára fordított összeg a 2004. évi költségvetésben, és 10 százalék fölötti értékben növekszik magának a tárcának az előirányzata is a költségvetésben.
Azt gondolom, lehet sok mindent mondani, ezek a tények, meg kell nézni a költségvetési kötet megfelelő számainak az összehasonlítását, és ebből adódóan minden megközelítésben, ami ebben a kérdésben elhangzik, szeretném kérni, hogy vegye figyelembe ezeket a tényeket.
A másik megjegyzésem: való igaz, amit Szabó képviselő úr elmondott, hogy meglehetősen nagy kényszerpályán van a kulturális költségvetés akkor, amikor az előző kormány, az előző parlamenti döntés jóvoltából egy 52 milliárd forintos kötelezettségvállalás után kell mennünk minden évi költségvetésben. Ez közel 10 milliárd forintos fejlesztési kiadási kötelezettséget jelent az új kormány minden évében. Mi azonban ezt folytatjuk, mert azt gondoljuk, hogy Magyarországon a jogállamiságnak az is feltétele, hogy az előző parlament által vállalt kötelezettséget az új többség, az új kormány vállalni fogja és ki fogja fizetni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir