DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Amit Pokorni képviselőtársam elmondott, abban nagyon sok igazság van, azt nem is lehet vitatni. Mindenekelőtt és elsősorban igaza van abban, hogy a közoktatási normatívák változatlanul hagyása a közoktatás számára igen súlyos csapás lenne. Ezért is döntött úgy a kormány a kormánypárti frakciókkal egyetértésben, hogy ezen a területen a frakciók módosító indítványokat nyújtanak be, a kormány pedig ezeket a módosító indítványokat támogatni fogja.
Amúgy az oktatás területén Pokorni képviselő úrral ellentétben azt kell mondanom, hogy a bér jellegű kiadásokra valóban a minőségi bérpótlék 500 forintos emelése mégiscsak több mint 12 százalékos emelést jelent, az osztályfőnöki pótlék összege - amely jelen pillanatban 2-2,5 ezer forint - akár a háromszorosára nőhet a jövő évi költségvetés következtében.
(11.40)
A pedagógus-továbbképzés támogatása nem csökken, hanem fejenként 15 ezer forintra növekszik. Tehát egy csomó ponton nem találkozik a véleményünk, elképzelésünk, vagy az ön véleménye nem találkozik a tényekkel, képviselő úr.
Igen fontosnak tartom, hogy az oktatási tárca fejezeti kezelésű előirányzatai 64 százalékkal nőnek, ez többek között már az európai uniós csatlakozás utáni források felhasználását is lehetővé teszi korszerűsítésre, modernizációra. Tehát ami az egyik helyen hiányzik, az a másik helyen kipótlódik.
Végezetül pedig azt szeretném elmondani, hogy kár riogatni bárkit a 90 százalékos finanszírozási garancia kivételével a közoktatási törvényből: nem veszi ki a törvényjavaslat, képviselő úr. Igaz, hogy ezt a garanciát idén nem alkalmazza, de önök négy éven keresztül nem alkalmazták. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir