DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Vegyük észre, hogy azért táppénzügyben már jó régen árnyékokra lövöldözünk. A kormány és a két kormánypárti frakció között létrejött megállapodásnak megfelelően a költségvetési törvényjavaslatban meglevő, táppénzekkel kapcsolatos elképzelések jelentősen módosultak. Tudom, hogy jelen pillanatban még ez van a javaslatban, de azért újságot is lehet olvasni, tisztelt képviselőtársaim. Kár riogatni olyasmivel a választópolgárokat, amiről már döntés született (Gyürk András: A kormány riogatja őket!), benyújtott módosító indítvány van, hogy nem úgy lesz.
Tisztelt Képviselő Asszony! Ami pedig az üres kasszát illeti, ezt már nagyon sokszor megbeszéltük. Tényleg nem volt üres a kassza, önnek ebben igaza van, 994 milliárd forintnyi adóslevél volt benne, amit önök méltóztattak otthagyni, hogy mi fizessük ki. (Selmeczi Gabriella: Ejnye-ejnye!) Ebből kellett volna nekünk az ön által fél szívvel adottnak aposztrofált béremelést teljesíteni. Természetesen nem ebből teljesítettük, további adósságokat csináltunk 183 milliárd forint értékben, ez így igaz, de ez a 183 milliárd forint még egyötöde sincs annak, mint amit önök az év első öt hónapjában sikeresen fölhalmoztak és itthagytak nekünk, hogy ugyan fizessük már ki.
Tisztelt Képviselő Asszony! Önök a 2002-es év első öt hónapjában szívlapáttal szórták ki a pénzt az ablakon annak érdekében, hogy minél kevesebb pénz maradjon az önök után következő kormány számára, hogy minél kevésbé tudja teljesíteni az ígéreteit. Ez így volt, képviselő asszony, teljesen felesleges ezen vitatkozni. A zárszámadás ügyében ezt 42-szer pertraktáltuk ebben a parlamentben, kár, hogy ön akkor nem volt itt. (Domokos László: Te mondtad mind a 41-et!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir