DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Ha most nagyon goromba akarnék lenni, akkor azt válaszolnám (Dr. Kosztolányi Dénes: Legyél! Kezdd a reggelt jó gorombasággal!), úgy látom, hogy a Fidesz-frakcióban folytatódik a leépülés. A számok és a tények ugyanis nagyon makacs dolgok. Ha 2003-ban 78 milliárd forint volt a kultúrára szánható összeg, 2004-ben pedig 92 milliárd, akkor ez bizony, tisztelt képviselőtársam, akárhogyan bűvészkedünk a számokkal, majdnem 20 százalékos emelkedést jelent. Való igaz, egy adott pénzmennyiség esetén el kell dönteni, hogy azt mire fordítjuk. Fordíthatunk belőle beruházásra többet, akkor működésre kevesebb jut, vagy megfordítva, fordíthatunk belőle többet a működésre, és akkor kevesebb jut a beruházásra.
(8.30)
Azt, hogy jövőre mennyi jusson a beruházásra a kulturális tárca területén, azt, tisztelt képviselőtársaim, önök elintézték még előzőleg, 1998 és 2002 között, amikor olyan szerződéseket kötöttek, amelyek következtében épül a Millenniumi Városközpont - nagyon helyes egyébként, hogy épül -, csak éppen a Medgyessy-kormány kulturális költségvetésének a terhére épül, el van ígérve a pénz jelentős része erre a beruházásra.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ilyen körülmények között óhatatlanul kevesebb, vagy nem több jut működtetésre.
Az áfaproblémában a képviselő úrnak igaza van, szeretném jelezni, hogy már nyújtottunk be olyan módosító indítványt, amely a kultúrát mentesítené ez alól, de én azt gondolom, nem ez az igazi jó megoldás, végül is ez az áfaszabályozás normális és logikus, én inkább úgy gondolom, hogy a költségvetési támogatással kellene kiváltani ezt az összeget.
Az pedig, hogy a színházaknál figyelembe vesszük, vagy arányosan osztjuk el (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), tisztelt képviselő úr, az önök módszere szerint annak a területnek jut több a színházra, amelyiknek amúgy is több van. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Én azt gondolom, hogy ez így nem igazságos. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir