DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Kicsit nehezemre esik a képviselő asszonnyal ellenkezni, hiszen jól tudunk dolgozni a bizottságban, de, tisztelt képviselő asszony, a bizalom és a tények teljesen mást mutatnak.
Szeretném önnek elmondani, hogy az Orbán-kormány idején agyonszidott környezetvédelmi tárca lehetőségeihez képest az idei évben 7 százalékos csökkenés volt, és ehhez az ideihez képest 15 százalékos a tárcánál a csökkenés a kiadások vonatkozásában. Amit ön felsorolt, hogy más tárcáknál voltak lehetőségek, akkor is ott voltak ezek a lehetőségek, és nagyon jól tudjuk, hogy a környezetvédelemre mennyit lehetett fordítani.
Ön a szennyvízkérdésről beszélt. A kiemelt városok szennyvíztisztítására az Orbán-kormány idején fordítottakhoz képest semmit, 72 milliót szeretnének fordítani - én azt gondolom, hogy ez megengedhetetlen. Ön más tárcákról beszélt: az agrár-környezetvédelmi program megszűnt, nincs ilyen cím. Az ISPA-támogatást fogadó saját önrész 25 százalékkal csökken, az ÁSZ-jelentésből szeretném idézni önnek.
Mehetnénk tovább: Vásárhelyi-terv. Önök azt mondják, hogy a Vásárhelyi-tervet támogatják. A Vásárhelyi-terv nem egy 8 milliárdos terv. 8 milliárdot kívánnak Vásárhelyi-tervre fordítani úgy, hogy egyébként a kiemelt irányzatokból a PM először elvett 7,5 milliárdot, majd a Vásárhelyi-tervre adott 8 milliárdot. Tehát csak 500 millióval ad többet, miközben nagyon fontos címek megszűntek: megszűnt a szigetközi kármérséklés, rehabilitáció, a Mosoni-Duna programja, és még sorolhatnám ezeket a részeket.
De hogy egy konkrét kérdést is mondjak önnek, azt mondja, hogy a Gazdasági Minisztériumnál energiahatékonyságra van 3 milliárd forint. Miért kellene ennek örülni, képviselő asszony, miközben az úgynevezett energiaadóval önök 11 milliárdot szeretnének behajtani? Ha a 11-ből elvesszük a 3-at, még mindig 8 hibádzik valahol. Tehát beszedik ezt a pénzt bőven.
Amit a vállalkozókról mondott: vajon a vállalkozó kivel fizetteti meg azt, amit ő szolgáltat? Mert egyébként a vállalkozó önszántából és nyereség nélkül, nem hiszem, hogy vállalkozni szeretne.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir