DR. HARGITAI JÁNOS

Full text search

DR. HARGITAI JÁNOS
DR. HARGITAI JÁNOS (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Én egy kistelepülés polgármestere vagyok. Nem zavar engem az, hogy a Medgyessy-kormány tömegközlekedési normatívát fog bevezetni, 10 milliárd forintot fog fizetni erre, amely 130 települést érint, ahogy ön ezt elmondta. Ezt a lépést üdvözlöm. De kérem a segítségét abban is, hogy a Medgyessy-kormány legyen figyelemmel azokra az emberekre, akik nem ezen a 130 településen élnek, hanem az igazán kicsi falvakban. A települések jó része ilyen, az ország lakosságának több mint egyharmada ezeken a településeken él.
Ezeken a kicsi településeken az emberek már nem kapják meg azokat a szolgáltatásokat, amelyeket korábban megkaptak, utazniuk kell a nagyvárosokba: Budapestre, megyeszékhelyre és más városokba. Gondolkodtak önök akkor, amikor ezt a normatívát szétosztották, hogy mi lesz ezekkel az emberekkel? Mennyi tömegközlekedési normatíva jut a kicsi települések lakosaira? Beterjesztettek egy törvényjavaslatot, amiben azt látjuk - a fogyasztói árkiegészítésről van szó -, hogy az eddigi támogatások is csökkenni fognak.
Gondoljanak ezekre az emberekre is! Mert ezekre az emberekre semmiféle normatíva nem jut. Privatizálni fogják a Volán-vállalatokat, máskor meg azt hallom, hogy oda akarják adni a nagyvárosoknak ezeket a cégeket. Mi lesz a falvak népével? Szüntessék meg ezt a kettős mércét, amit a költségvetésben alkalmaznak! Csak a nagyvárosokban tudnak gondolkodni. Én vidéki emberként mondom önnek azt, hogy tényleg nem szerencsés a vidéket szembeállítani a fővárossal. Ezt nem is igénylem. De kérem abban az ön segítségét, hogy a vidékiekre is jusson tömegközlekedési támogatás valamilyen normatív módon, mert ennek, minden megszólalásunk ellenére, egyelőre semmiféle hírét nem halljuk.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir