DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Igen tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Három briliáns hozzászólást hallottunk a szocialistáktól, ezért szó szerinti idézeteket mondok: „Az OEP által 2004-re tervezett gyógyszertámogatás összege 257 milliárd volt, a Pénzügyminisztérium 405 milliárdot javasolt, gyakorlatilag a 2003. évi várható támogatással azonos értékű. A keret betartása csak a lakossági terhek számottevő emelkedése árán érhető el.” - a Számvevőszék idei jelentése.
(10.10)
Ez év júliusában a Csehák Judit vezette minisztérium szó szerinti anyaga: “Az elmúlt két évben az évi 150 milliárd forintos forrásbővülés következtében a gyógyító-megelőző kiadások aránya a GDP 4,14 százalékáról emelkedett. Azonban ebben az évben a 2004-es költségvetés szerint ez 4,64-re csökken. Az eddigi elért eredmények megtartásának és a strukturális átalakítás megkezdésének minimális feltétele, hogy az ágazat reálpozíciói ne romoljanak. A fejezeti kezelésű előirányzatok 2004-ben 22,5 százalékos, a beruházások 25 százalékos csökkenése, az OEP kasszában a gyógyító-megelőző ellátások nem megfelelő kompenzálása közel 50 milliárd forráskivonást jelent az ágazatból.” - Csehák Judit; majd ezt követően lemondott. Kérem, nem tudom, miről beszélnek akkor, amikor ezeket elmondták.
Szabó képviselő úrnak pedig szeretném elmondani, hogy egy téves eszme fixálódhat. 400 százalékos béremelést igényelt volna az európai felzárkóztatás, ezt transzformálta a Népszava ígéretté. Jó lenne, ha ezt a téves eszmét kitörölnék a fejükből.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir