BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Parlament! Egyetértek Bőhm András képviselő úrral: politikai üzenet a 2004. évi költségvetés, és kérdés, milyen víziót alkothat ebből az állampolgár. Azzal is egyetértünk, hogy ne lökdösse tovább a tartozásokat. No de, úgy gondolom, beszéljük a közszféra, a települési alkalmazottak béréről. Miről szól a 2004. évi költségvetési tervezet? A leépülésről.
Nézzük csak sorban! 2003-ban átlagos 50 százalék béremelés volt, de csak háromhavit finanszírozott a kormány, mondván, a negyedik hónap már 2003-at érinti; 2003-ban semmit nem kaptak a közalkalmazottak, 2004-ben pedig elbocsátásokból kell 6 százalékot biztosítani. Nos, kedves Baba néni és Zsuzsa néni a Fő téri iskolában, nem lesz béremelés a jövő évben sem. Kétéves infláció, kétszer 6 százalék, összesen 12 százalék. Mi maradt az 50 százalékból? Úgy gondolom, leépülés.
A 13. havi munkabér pedig, tisztelt hölgyek, urak, fantasztikus ötlet, egy év tizenkét havi bérből és 13. havi fizetésből áll a közszférában. Önök azt mondják, hogy fizessük ki 2004 után, 2005-ben a 2004-et érintő 13. havit. Nos, tisztelt hölgyeim, uraim, ez olyan dolog, hogy valaki nem fizeti ki tárgyhónapban a gázszámláját, villanyszámláját, és torlódnak a hiányosságok. Én úgy gondolom, kedves 800 ezer közszolga, hogy ez a költségvetés üzenete 2004-re a tisztelt kormánytól, és ez nem jó dolog.
Köszönöm szépen, hogy szólhattam. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir