DR. KONTRÁT KÁROLY

Full text search

DR. KONTRÁT KÁROLY
DR. KONTRÁT KÁROLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszter Asszony! Ön nem adott választ a kérdéseimre. Nem adott választ arra a kérdésemre, hogy ön miért nem szavazta meg a szocialista frakcióval együtt azt a módosító indítványomat, ami a köztisztviselői illetményalap 33 ezer forintról 35 ezerre, illetve 37 ezer forintra való emelését jelentette volna. A rendőrök, a határőrök, a tűzoltók azt várták volna önöktől, hogy ezt a módosító indítványt megszavazzák. Arra számítanak, hogy ne a pótlékokat emelje a kormány, a Belügyminisztérium, hanem az illetményalapot.
Miniszter Asszony! Az elmúlt hét végén szereztünk arról tudomást, hogy a szakszervezetek sztrájkjogot kérnek a hivatásos állományok részére. Ilyen helyzet az elmúlt 13 esztendőben a rendszerváltozás óta nem következett be Magyarországon, amikor is a szakszervezetek a hivatásos állomány részére sztrájkjogot követelnek. Úgy gondoljuk, hogy ezért a helyzetért kifejezetten a szocialista kormány és ön a felelős.
Miniszter asszony, változtatni kellene ezen az állásponton, emelni kellene az illetményt (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), különös tekintettel arra, hogy az elmúlt hét elején egy maffia jellegű leszámolásos bűncselekmény történt Budapesten, Magyarországon pedig a terror elhárítására... (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir