SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A 6. számú ajánlási ponthoz szeretnék néhány gondolatot hozzáfűzni, amit Tóth Ferenc és Sági József képviselőtársaink nyújtottak be. Ez a módosító indítvány arról beszél, az állam feladata, hogy hozzájáruljon a sporttal kapcsolatban a teljesítmény fokozásával összefüggő egészségkárosodás megelőzéséhez.
Ezt nagyon fontos tételnek tekintjük, hiszen a parlament az elmúlt másfél évben mind a mai napig egyetlen ellenzéki indítványként tárgyalta Selmeczi Gabriellával és Szakács Imrével közösen benyújtott törvényjavaslatomat, amely arról szólt volna, hogy az állam szankcionálja a doppingszerekkel való visszaélést, és használjon büntető törvénykönyvi eszközöket annak érdekében, hogy visszaszorítsa a doppingpiacot, ezzel megakadályozva sportolók - főleg fiatal sportolók - egészségének a károsodását. Az általános vita után részletes vitára sajnos már nem kerülhetett sor, hiszen a kormánytöbbség nemmel szavazott ebben a kérdésben. Azonban több érdeklődésünkre a sportkormányzat azt válaszolta, hogy készülőben van az Igazságügyi Minisztérium és a Gyermek-, Ifjúsági és Sportminisztérium együttműködésében az a törvényjavaslat, amely komplex módon kezelné a doppingkérdést.
Nagyon remélem, hogy a kormány komolyan gondolta ezt az ígéretét, és valóban elkezdődött már egy ilyen törvényalkotó munka. Mindemellett nem értem, miért nem tudja az előterjesztő, tehát a kormány támogatni, hogy az államnak deklarált feladata legyen, hogy a teljesítmény fokozásával összefüggő egészségkárosodást megelőzzük. Gondolom, nem kell részletezni, hogy a sport teljesítmény-, illetve eredményorientált világ, ahol sajnos vannak olyan emberek, akik adott esetben nem riadnak vissza szélsőséges eszközök használatától sem, amely szélsőséges eszközök - túl azon, hogy a sportszerűség szellemét sértik - komoly tragédiákhoz, egészségkárosodásokhoz vagy adott esetben halálesetekhez is vezethetnek.
Arra kérem a kormányt, gondolja át ezt az elutasítását, és valóban deklaráljuk írásban is a törvény preambulumában, hogy az állam feladata és kötelessége a doppingszerek és az egyéb teljesítményfokozó szerek elleni küzdelem.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir