SZIJJÁRTÓ PÉTER

Full text search

SZIJJÁRTÓ PÉTER
SZIJJÁRTÓ PÉTER (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A részletes vita első szakaszához tartozó módosító indítványaink nagy többsége, amit Gyürk András képviselőtársammal együtt nyújtottunk be, azt a célt szolgálja, hogy a törvény valóban fogalmazzon egyértelműen, és zárja le minden lehetőségét a jogi kiskapuzás című össznépi sportjátéknak, hiszen számos olyan pont van a törvényjavaslat első részében, amikor pontosabb megfogalmazásra van szükség.
Fontosnak tartjuk azt, hogy a versenyrendszer mellett a verseny fogalmát is definiáljuk, illetve több helyen tegyük be a törvény szövegébe, hiszen számos olyan sportág van - döntően egyéni sportágak -, amelyeknek nemcsak versenyrendszerei, hanem önálló versenyei vannak, és vannak olyan sportágak, ahol csak külön, önálló versenyek léteznek, ezért fontosnak tartjuk, hogy a versenyrendszer mellett a verseny is bekerüljön a szövegbe. Másrészt pedig a törvény bizonyos helyen használja a játék fogalmát is, más jogszabályi helyeken pedig ez kimarad. Ha koherensek kívánunk lenni, ha az egyik helyen játék- és versenyszabályzat szerepel, akkor ezt érdemes a másik jogszabályi helyen is alkalmazni.
Konkrétan egy módosító indítványra térnék ki, elnök úr, ez pedig az ajánlás 35. pontjában szerepel, szintén Gyürk képviselőtársammal együtt nyújtottuk be. Ez a sportszervezetre kiróható sportfegyelmi büntetésekről szól. Természetesen egyetértünk abban, hogy minden egyes olyan esetet, amely akár az emberek sport tisztaságába vetett hitét, akár a sport iránti szeretetét alááshatja, ezeket az eseményeket bizony komolyan szankcionálni kell. Azonban azt gondoljuk, ez a törvényjavaslat ebben egy kicsit messze megy, ezért azt javasoljuk, hogy a sportrendezvény nézők nélkül, a zárt sportlétesítményben történő megtartásának előírása vagy a szektor lezárásának elrendelése a törvényjavaslat szerinti hat hónap időtartamról tíz alkalomra csökkenjen.
(23.50)
Továbbá javasoljuk, hogy a pályaválasztói jogot a törvényjavaslat által javasolt 6 hónappal szemben 3 hónap megvonásra csökkentsünk. Szeretnénk azt is, hogy ha már a nemzetközi versenyekkel kapcsolatos bojkott és tilalom is bekerül a törvényjavaslatba, akkor mintegy sportfegyelmi büntetésként lehessen alkalmazni a nemzetközi verseny megrendezésének tilalmát, s emellett, ha pontlevonásról van szó, akkor szükségesnek tartjuk itt az arányosság elvét, és szükségesnek tartjuk rögzíteni azt, hogy olyan mértékű pontlevonás ne sújthasson semmilyen sportszervezetet sem, amely adott esetben onnantól kezdve valamely versenyrendszer vagy bajnokság végkimenetelét döntően befolyásolná.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir