CSAMPA ZSOLT

Full text search

CSAMPA ZSOLT
CSAMPA ZSOLT (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A 160., 180., illetve a 183. pontokhoz kívánok hozzászólni. A Gémesi képviselőtársam, illetve a Magyar Demokrata Fórum képviselői által benyújtott módosító javaslatokról általánosságban elmondható, hogy a sportlétesítmények kiépítéséről, felújításáról szólnak, és a 160. pontban gyakorlatilag a totó-lottó és az egyéb játékadóból befolyt százalékban kívánják azt, hogy a minisztérium költségvetési fejezetének megtervezésére, illetve a sportlétesítmények építésére és felújítására pályázati alap jöjjön létre.
Mi azt gondoljuk mindenféleképpen, hogy fontos, hisz gyakorlatilag ma számtalan olyan sportlétesítményről beszélhetünk, ami - ha úgy fogalmazunk - nem minden sportágnak megfelelő. Volt szó annak idején a legújabban átadott sportcsarnokkal kapcsolatban is, hogy egyes sportágakkal kapcsolatban nem rendezhetők, illetve vitás volt az a helyzet, hogy esetleg, mondjuk, az atlétika megrendezhető.
(0.20)
Itt kapcsolhatom a 180. ponthoz, ahol képviselőtársaim egy módosítással gyakorlatilag egy új pont, egy a) pont behelyezésével a sportszakmai céloknak megfelelő szóval illetik, illetve szeretnék kiegészíteni a sporttörvényt. Itt, amint az előzőekben elmondtam, mindenféleképpen azok a sportágak, szakágak, szakvezetők kikérése, szakvéleménye az, hogy ha egy sportlétesítményt felújítunk, vagy egy új sportlétesítmény építésére kerül sor, akkor mindenféleképpen szükség van a szakágak véleményére.
A 183. pontra szeretnék mindenféleképp kitérni, ahol lényegében azt mondottam el, hogy a sportbizottságban, mondhatjuk úgy, hogy nem politikai, hanem egy szakmai döntés született, hisz gyakorlatilag mind a kormánypártok, mind az ellenzék egyöntetűen támogatta a képviselőtársaim által benyújtott módosító javaslatot, ami már itt szóba került, hogy 8 hónap múlva, közel 8 hónap múlva olimpia megrendezésére kerül sor Athénban, és itt gyakorlatilag képviselőtársaim kiemelten fontosnak tartják azt, hogy a minisztérium köteles az ingatlanok elsődleges sportcélú használatára. Úgy gondolom, itt mindenféleképpen a sportcélokról van szó, hisz gyakorlatilag tudjuk azt, hogy számtalan olyan sportlétesítmény van, amelynek a helyén előbb vagy utóbb esetleg egy multi vagy plaza, vagy valamilyen bevásárlóközpont áll majd; ezt most hadd ne ecseteljem.
Úgyhogy mindenféleképpen arra szeretném kérni az előterjesztőt, hogy a képviselőtársaim által benyújtott módosító javaslatokat ha lehet, akkor ne pártpolitikai, hanem csak és kizárólag szakmai alapon támogassák, illetve nézzék meg még egyszer, illetve kapcsolódó módosító javaslatokat fogunk tenni. Azt gondolom, a bizottsági ülésen is már konstruktívan együtt tudtunk működni ebben a kérdésben. Ennek jele az, hogy gyakorlatilag a 183. pontot a sportbizottság egyöntetűen támogatta.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir