ARATÓ GERGELY

Full text search

ARATÓ GERGELY
ARATÓ GERGELY (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! A 24. számú módosító indítványhoz szeretnék szólni röviden.
Ez a módosító indítvány egy speciális területre vonatkozik, már az általános vitában is jeleztük, hogy módosító indítványt kívánunk benyújtani, ez pedig a diáksport kérdésére vonatkozik. A törvényjavaslat eredeti szövege részletesen és gondosan tartalmazza azokat az indítványokat és javaslatokat, amelyek arra vonatkoznak, hogy a sport versenyrendszerében hogyan helyezkedjen el a szabadidősport, az amatőr, illetve a hivatásos versenyrendszerek, és arról is rendelkezik, hogy az egyes szövetségeknek milyen feladatai vannak ezekkel a versenyekkel kapcsolatban.
A 24. pontban azokat a pontokat gyűjtöttük össze, amelyek a diáksportra vonatkoznak, részben a diáksportolók jogállására, részben pedig a diáksport-versenyrendszerre. Ez a pont lényegében azt tartalmazza, hogy pontosan meghatározza a diáksportolók jogállását, azokat a lehetőségeket, amelyekben a diáksportolók részt vehetnek, ezen kívül pedig tartalmazza azt a rendelkezést, talán ez a legfontosabb benne, hogy diáksportversenyek rendezésére ki jogosult. Azt reméljük ettől az indítványtól, illetve az ilyen szellemű indítványoktól, hogy lehetővé teszik azt, hogy megerősödjön a magyar diáksport rendszere is, és főleg a diáksport rendszerében önálló diáksport-versenyrendszer jöjjön létre.
A bizottsági vita tapasztalatai alapján valószínűleg majd kapcsolódó módosító indítvánnyal kell ezt a célt elérnünk, itt, úgy tűnik, ez a javaslat nem kapott különösebben nagy támogatást sem a bizottságokban, sem az előterjesztőtől, de magát a célt, tehát azt, hogy a diáksport-versenyrendszernek önálló helye legyen ebben a törvényben, mindenképpen fontosnak tartjuk, és kérjük majd, hogy az ebben a tárgyban benyújtott módosító indítványainkat támogatni szíveskedjenek.
Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir