LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Bár megvan bennem a készség, és hagynám magam meggyőzni Orosz Sándor képviselőtársam által, de ez igazából nem sikerült.
Az ajánlás 10. és 11. pontjaihoz szeretnék hozzászólni, és megerősíteni a Pap János képviselőtársam által elmondottakat. Nyilván közismert az a fölmérés, becslés, amely alapján a földalapba várhatóan a gyengébb minőségű, kedvezőtlen termelési adottságú földek bekerülése a valószínű. Ezek a földterületek, amennyiben megfelelő a fekvésük, jobban hasznosulnának, ha nem mezőgazdasági célra használnák őket. Megmondom őszintén, amikor ezeket a felméréseket néztem, olvastam, beazonosítottam, akkor nem Óbuda és nem Békásmegyer jutott eszembe elsősorban.
Ezért kellene talán megfontolni azt a lehetőséget, amit Nagy Kálmán képviselőtársam javasol a törvénytervezethez benyújtott módosító javaslatában. Eszerint öt hektár területnagyságig ipari parkok bővítése érdekében vagy önkormányzati lakótelkek kialakítása céljára lehessen a Nemzeti Földalap körébe tartozó földterületeket kedvezményesen haszonbérbe vagy tulajdonba adni. Azzal viszont egyetértek, hogy a megfelelő garanciákat be kell építeni ebben az esetben, hogy valóban ne az történjen, amire Orosz Sándor képviselőtársam utalt. Nagyon kérem, hogy akár a bizottságban, akár külön fontolják meg ezt, és valamilyen formában, kapcsolt módosító indítvány keretében ezt próbálják beilleszteni a törvényjavaslatba.
Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir