LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm szépen. Tisztelt Ház! Bár nem mi adtuk be azt a két törvénymódosító javaslatot, amelyet nyilván részletesen fog majd indokolni Karsai József és Pásztohy András közül Pásztohy András, a másikat pedig Herbály Imre képviselőtársam adta be, de mind a kettő a helyi birtokhasznosítási tanácsok működésével kapcsolatos.
Ez egyrészt jelzi azt a zavart, amelyet az előterjesztő is érezhet, hiszen nincs minden rendben ezen a területen. Az általános vita szakaszában is felmerült, hogy a törvényjavaslat az általunk is megbecsült agrárkamara hatósági szerepét nagymértékben megnöveli. Emlékeztetőül idézem a törvényjavaslat 5. §-ából azt a mondatot, miszerint "a területi agrárkamara településen termőföldtulajdonnal rendelkező, illetőleg termőföldet használó és mezőgazdasági tevékenységet is folytató személyek - ide értve a jogi személy képviselőjét is - közül legalább három tagból álló helyi birtokhasznosítási tanácsot választ." Azaz egy törvény által megjelölt nem állami szervezet választja ki a helyi birtokhasznosítási tanácsok tagjait.
Közismertek azok az adatok is, miszerint a kis jövedelmű termelők kilenctizede kilépett az agrárkamarából az elmúlt évben. Éppen ezért olvastam érdeklődéssel mindkét törvénymódosító javaslatot, és a magunk részéről partnerek vagyunk abban, hogy akár a bizottságban egy bizottsági javaslatot, akár a plenáris ülésen egy továbbgondolt, megfontolt indítványt, amely kompromisszumot fogalmaz meg, támogatni fogunk.
Köszönöm szépen. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir