GRÁF JÓZSEF

Full text search

GRÁF JÓZSEF
GRÁF JÓZSEF (MSZP): Köszönöm, elnök asszony. A képviselőtársam a dolog lényegére már rávilágított, de azért még egyszer szeretnék néhány dolgot aláhúzni. Kizárólag szakmai javaslatról van szó, és nem politikai javaslatról. Az előbb már néhány kérdésben, úgy tűnik, megegyeztünk szakmailag, most újból elkezdődik egy politikai vita, hogy kiknek és kinek az érdekében csempészünk be a Nemzeti Földalapról szóló törvénybe különböző kérdéseket.
Én is azt szeretném aláhúzni, és már egyszer elmondtam, de úgy látszik, nem figyelt Kékkői úr, hogy az Európai Unióban a számosállatra vetített területigény nem a takarmánytermelés, hanem a trágyakihelyezés és a környezetvédelmi feladatok miatt van számítva, semmi köze a takarmánytermeléshez. Ebben a szarvasmarha-számításban a szarvasmarhatelep azért jelentős, mert ott igen fontos a takarmány-termőterület is, amit közvetlenül a telep mellett célszerű végrehajtani, akár a silóról, akár a nagy szalmaigényről beszélünk, a sertés- és a baromfitelepeknél alapvetően környezetvédelmi számítás szerint. Ez úgy néz ki, hogy ha az Európai Unió.... Ez a magángazdákra ugyanígy vonatkozik, akik magántelepet fognak üzemeltetni, mert nyilván - az előbb elmondott példákból kiindulva - egy bizonyos állatlétszámmal kell rendelkezniük ahhoz, hogy gazdaságosan tudjanak termelni.
Amikor egy európai uniós gazdától megkérdezem, hogy miért nem tart tíz tehénnel vagy tíz anyakocával többet, akkor azt mondja, hogy azért, mert nincs meg hozzá a földterületem. Nem azért, mert nem tudna többet tartani, hanem a szigorú szabályok szerint kellő földterülettel kell rendelkezni ahhoz, hogy x számú állatot tartson. Tehát a logika fordított, és nagyon-nagyon kár megint egy ilyen torgyáni politikai szintre elvinni ezt a kérdést, mert semmi értelme nincs. Szakmailag próbáljuk megközelíteni, különben soha nem lesz köztünk egyezség.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir