DR. SZANYI TIBOR

Full text search

DR. SZANYI TIBOR
DR. SZANYI TIBOR földművelésügyi és vidékfejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony, és üdvözlöm önt. A kétperces hozzászólásom még az előző vitaszakaszhoz szándékozott volna valamiféle hozzájárulást biztosítani, de továbbra sem tartom logikátlannak, még Orosz Sándor felszólalása után sem; csak azért, hogy nemcsak a teremben lévők, hanem, akik figyelemmel kísérik itt a munkánkat, azok is pontosan értsék.
Az előző vita - és az nagyon sok időt vitt el, szerintem felesleges volt - egy kicsit eltekint attól, hogy mi is az a mondat, amiről vitatkozunk. Szeretném felolvasni: "Birtok-összevonási célú, valamint az állattenyésztő telepek működését biztosító." Tehát ez nem mosódik össze, ez két különböző dolog, de a legfőbb, ami ezután következik: "Önkéntes földcseréhez szükséges termőföld biztosítása." Cserebere, ezáltal a földalap egy négyzetmilliméternyi földet sem ad el. A korábbi földalapról szóló törvény egy business centernek képzelte el a Nemzeti Földalapot, ez a jelenlegi törvény pedig egy szakmai rendet próbál teremteni a meglehetősen kaotikus viszonyokban.
Nem tudom, hogy az időm még lehetővé teszi-e, de azért rántsuk le a leplet egy dologról. Ez év novemberében Magyarország meg fog állapodni az Európai Unióval bizonyos kvóták tekintetében. Ezek a kvóták hosszú időre be fogják határolni alulról is, fölülről is a magyar termelési lehetőségeket. Mi azt mondjuk, hogy ez a módosítás azt szolgálja, hogy azok a magyar termelők, akik jól működnek, még jobban tudjanak működni, és egy olyan stabilitást vigyünk bele a rendszerbe, hogy még gyakorlatilag se álljon fel az a lehetőség, hogy külföldiek földet akarjanak venni Magyarországon. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir