DR. SZABÓ JÓZSEF ANDOR

Full text search

DR. SZABÓ JÓZSEF ANDOR
DR. SZABÓ JÓZSEF ANDOR (Fidesz): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Figyelvén a vitát, mint mezőgazdasági bizottsági tag szeretném elmondani, hogy aki elolvasta a részletes vitáról szóló jegyzőkönyveket, észrevehette, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt mezőgazdasági bizottsági tagjai - tisztelet a kivételnek, de az is arról szól, hogy vissza kell vonni a törvényt - egyetlenegy, ismétlem, egyetlenegy módosító indítványt nem adtak be. A frakciónk részéről benyújtott módosító indítványokat természetesen támogatjuk, de azok mind részletkérdéseket szabályoznak.
Figyelvén a vitát, csak azt mondhatom, amit az általános vitában is elmondtunk, hogy van Nemzeti Földalapról szóló törvényünk, és ez a törvényjavaslat hibás, ezt a törvényt így nem lenne szabad elfogadni. Ez a törvény általános, általánosságokról szól, klientúraépítésről szólhat. Nyilván el lesz ez a törvény fogadva, de azért kíváncsian várom, hogy mi lesz a vége.
Az állattartó telepekről csak egy mondat erejéig szólnék. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Az 1990-es évek után az akkor még szép számmal működő termelőszövetkezetek és állami gazdaságok voltak az elsők, amelyek az állattartó telepeiket megszüntették. Miért? Azért, mert azt mondták, hogy drága az állattenyésztés, nem éri meg, tejfölösleg van, húsfölösleg van, összeomlott, tisztelt hölgyeim és uraim, a keleti piac - mert összeomlott -, ahova lehetett értékesíteni, illetve szállítani, mert fizetni kevesebbet fizettek érte, és most, a 2000-es évek elején döbbentek rá, hogy igaz az, amit Pap János egy héttel ezelőtt elmondott, nem érdemes szőrben-bőrben eladni a terméket vagy a megtermelt terményt, mert annak nyomott ára van, és mindig is nyomott ára lesz. S bizony most rájöttek arra, hogy szükség van azokra az állattartó telepekre, amelyek mára lerobbantak, és szükségük lenne az ezeket körülvevő földre is.
Remélem, hogy egyszer majd konszenzus lesz ebben a parlamentben is mezőgazdasági területen, konszenzus lesz az agrárterületen, és konszenzus lesz ezekben az ügyekben. Ismétlem még egyszer, egy pillanat erejéig, ezt a törvényt nem tartjuk elfogadhatónak, ezért nem adtunk be hozzá módosító javaslatot. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir