DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Megígérem, hogy az összes többi vitánál maximum egyszer nyomok kétpercest, mert egy kicsit méltatlan helyzetnek... (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból. - Herbály Imre: Úgysem tartod be!) De, megígérem, képviselő úr. Méltatlannak tartom, mert eltekerünk a lényegtől.
Azt gondolom, hogy önök néhány helyen tévedésben vannak. Bármennyire tisztességes embereknek tartom önöket, hadd kérjek önöktől valamit.
Amikor ebben a Házban még egyszer azt mondja valaki, hogy ebben az országban 12 állami gazdaságot a Fidesz úgymond lenyúlt - mert ezt már önök kijelentették -, szeretném, ha ezt korrigálnák 11-re, és megkérdeznék Magda Sándor képviselő urat, akinek van kollégája Mosonmagyaróvárról, aki a Lajta-Hansági Állami Tangazdaságban szerepet vállalt, hogy a Lajta-Hansági Állami Tangazdaság kinek a kezébe került.
Tisztelt Képviselő Urak! A 12 biztosan nem 12, de önök ugyanilyen tévedésben vannak az erdővagyonnal. Amit Göndör úr mondott, hogy szeretnénk az erdőtelepítést, így van, egyetértünk képviselő úr. Attól, hogy valamiben egyetértünk, a hozzá vezető út nem jó, nem jól csinálják. Kérdezzék már meg, legyenek olyan kedvesek, a szocialista erdészeket, ha van ilyen - szerintem nincs ilyen, erdész van, aztán valakivel szimpatizál, de kérdezzék már meg azt az erdészt, aki szimpatizál önökkel -, hogy mit mond erre. Higgyék el nekem, hogy azt mondja, hogy ez tévedés, ahogy itt van, ez nem jó, nem helyes.
Ne higgyenek nekem, nem kell a patkó másik oldaláról elhinni, hanem higgyenek őneki, és akkor higgyék el nekem azt is, hogy az állattenyésztési telepeknél a birtok-összevonási célú benne van, mert nincs ma Magyarországon olyan állattenyésztési telep, amelyiknek a környékén ne lenne termőföld, belefér ebbe a fogalomba. Én nem azt mondom, hogy nem kell, egyetértek önökkel, hogy az állattenyésztési telep mellé kell, nem szakmailag vitatom, a törvényben vitatom, így a halastavat be lehetne tenni, és még sorolhatnám.
Értsék már meg, képviselő urak, nem kell, az állattenyésztési telepeknek pedig föld kell, azt pedig kielégíti az a szempontrendszer, amit önök felsorolnak. Csupán ennyi a módosítás. Nagyon sajnálom, ha nem tudjuk egymást megérteni, higgyék el, nem rosszat akarok, hanem azt akarom, hogy jó legyen a törvény.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz és az MDF soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir