DR. OROSZ SÁNDOR

Full text search

DR. OROSZ SÁNDOR
DR. OROSZ SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. A vita e szakaszában azért terveztem, hogy hozzászólok, hogy részben megtegyem kritikai megjegyzéseimet Pap János úr 2. és 3. pontban leírt javaslatai vonatkozásában. Azt hiszem, hogy ez nagyrészt a megelőző vitában sikerült. A másik ok, ami miatt szót kértem, hogy a 4. sorszámú indítványt én nyújtottam be.
Ahogy ezt a bizottsági ülésen is elmondtam, ez alapvetően egy jogtechnikai jellegű javaslat, célja annak a duplikációnak a megszüntetése, amely a fölvezető szöveg - nevezetesen a Nemzeti Földalapba tartozó állami termőföldvagyon rendeltetéséről van szó - és aközött feszül, hogy az o) pont megint csak megemlíti, hogy az állami tulajdonban lévő. Értelemszerűen a fölvezető szöveg vonatkozik a későbbi tartalomra is, ezért javaslom, hogy ebből az o) pontból az "állami tulajdonban lévő" szövegrészt vegye ki a tisztelt Országgyűlés.
Örömömre szolgál, hogy ez a jogtechnikai indítvány elnyerte valamennyi bizottság támogatását. Azt gondolom azonban, hogy ennek kapcsán arról is szót kell ejteni, hogy természetesen nem pusztán és nem egyedül a Nemzeti Földalap a felelős azért, hogy az erdővagyonnal - függetlenül attól, hogy az állami tulajdonban van vagy magántulajdonban - hogyan gazdálkodnak.
Meggyőződésem, hogy az ország jövője szempontjából az erdősültség meghatározó jelentőségű fejlemény lesz, és ebben bizony csak akkor lesz sikeres mind a magánerdő, mind a társas erdő, mind az állami erdő, hogyha a gazdálkodásában a fenntarthatóság, a tartalmasság szempontjait érvényesíti. Ennek megfelelően, tehát ennek a módosító indítványnak a kapcsán nem árt tudatosítani, hogy ugyan most a Nemzeti Földalappal kapcsolatos rendelkezésekről van szó, mégis valamennyi erdőgazdálkodó számára a környezet és a természet maximális tiszteletben tartását jelentő erdőgazdálkodásra buzdítsuk az illetékeseket.
Tisztelt Képviselőtársaim! Bízom benne, hogy legalább ez a pont nem vált ki újabb vitát, és a magyar erdők és azok növelése érdekében a Ház egységesen fog szavazni ezekben a kérdésekben.
Köszönöm figyelmüket és türelmüket. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir