DR. MAGDA SÁNDOR

Full text search

DR. MAGDA SÁNDOR
DR. MAGDA SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Én úgy gondolom, a Nemzeti Földalapról nem politikai alapon kell vitatkozni, hanem az abból élő emberek érdekeit figyelembe véve, közgazdasági alapokra kell helyezni minden érvanyagunkat.
Amikor a Nemzeti Földalapot nézzük, akkor, úgy érzem, a beruházásokat segítő föld biztosítása a nemzet érdekeit szolgálja. A beruházásoknál első helyen van az ültetvény és az állattenyésztés, ezek versenyezhetnek. Ha ez a két terület nem kapja meg a biztonságot arra, hogy amíg a beruházása meg nem térül, addig ő nyugodt lehet, akkor az a politika valahol hibát követ el. Tessék megnézni, és én nem is akarom minősíteni, Amerikában az óriásfarmok mögött is egy állattenyésztő telep a kukoricaövezet közepébe települ le. Európában ugyanerre törekednek. Én úgy érzem, hogy nem szabad olyan irányba elvinni ezt a kérdést, ami ilyen hisztériát kelt.
Kérem, az állattenyésztő telepek fontosságára megint nem én térek rá. Gyakorlatilag szeretném akár Reichenbachot idézni, vagy bármelyik üzemtulajdonost, aki azt mondja, hogy a magyar mezőgazdaság nehézipara és igazi működtetője az állattenyésztés, ezen belül is annak a nemzetnek, ahol a szarvasmarhatartást magas szinten tudják művelni, a mezőgazdasága mindig élen járhat. Kérem, amennyiben nem érjük el azt, hogy egy-egy nagyobb telep mögött számosállat/hektár területet biztosítsunk, nem lehet a jövőt kellőképpen tervezni. És ezért tettük mi ezt a javaslatot arra, hogy szükségesnek tartjuk a sajátunkat fenntartani.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir