DR. VILÁGOSI GÁBOR

Full text search

DR. VILÁGOSI GÁBOR
DR. VILÁGOSI GÁBOR belügyminisztériumi államtitkár: Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársam! Úgy vélem, hogy az elmúlt négy évben - főképp pedig az elmúlt napokban, hetekben - rendkívül sok szó esett a közbiztonságról. Nem oly régen volt, amikor a parlament egy egész napot szánt erre a témakörre. Ebből a szempontból tehát azt gondolom, hogy most itt, az utolsó percekben indokolatlan felszólalni a képviselő úrnak a közbiztonságról.
Néhány felvetésére azonban kitérnék; ilyen például, hogy ön nem látja a jövőt biztosítottnak. Megmondom őszintén, hogy rengeteg, nagyon sok rendőrkapitányságon jártam, és azt tapasztaltam - és ez tény -, hogy a rendőri állomány nagyon fiatal: 28-30 év az átlagéletkor nem egy városi, illetve megyei rendőrkapitányság tekintetében is. Azt hiszem, hogy ha emiatt most a jelent kritizálhatjuk is - mert valóban hiányzik az úgynevezett derékhad, hiányzik az a 40 év körüli korosztály a rendőrségnél, legalábbis nem kellő mértékben van jelen -, a jövőt tekintve, azt hiszem, pontosan ez az alacsony átlagéletkor lehet biztató. Biztató, hogy a mostani 25-30-32 éves rendőrök a pályán maradva, valóban megfelelő szaktudással és tapasztalattal felvértezve elősegíthetik a biztonságérzetünk javítását, a hatékonyabb bűnüldözést.
Talán stílszerűbb lett volna, persze, ha Homoki képviselő úr szólal fel itt napirend után, s akkor mondhattam volna azt, hogy minden dialógus előbb-utóbb megszakad, és a mi régóta tartó dialógusunknak is ez a sorsa; de így a képviselő úrnak vagyok kénytelen ajánlani, illetve kérni azt öntől, hogy az elkövetkezendő ciklusban is ellenzéki padsorból gyakoroljanak kontrollt a kormányzat munkája felett, mert véleményem szerint a kontroll a demokrácia lényege, ami nagyon fontos. Az lenne a kérésem, hogy ezt a kontrollt azonban egy kicsit halkabban tegyék, és a realitásoktól ne szakadjanak el, hanem valóban a realitások talajáról gyakorolják ezt az ellenőrző funkciójukat.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir