ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Képviselő Asszony! Azt hiszem, képviselő asszony rosszul értelmezi a Házszabályt, mert az (1) bekezdés a zárószavazással kapcsolatos módosító indítványokról szól. Az általam idézett (3) bekezdés - talán elkerülte a figyelmét - úgy szól, hogy a zárószavazás elhalasztását javasolhatja. Itt nem módosító javaslatokról van szó, hanem az elhalasztását javasolhatja, amiről határoz a Ház. (Zaj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Dr. Szabó Iván: Nincs bizottsági javaslat!) Majd aztán eldől, hogy lesz-e módosító javaslat, vagy nem. Teljesen eltérő két dologról van szó! Itt az elhalasztásáról van szó, és az elhalasztást pedig a kijelölt bizottság és az alkotmányügyi bizottság javasolhatja. (Zaj az ellenzéki pártok padsoraiban. - Demeter Ervin: Nem javasolta! Nincs javaslat!)
Egy kis türelmet kérek, tisztelt Országgyűlés! Hack Péter, az alkotmányügyi bizottság elnöke is szót kér, és szót kér Gellért Kis Gábor, a kijelölt bizottság elnöke is. (Zaj.) Tehát el fog dőlni, hogy ilyen javaslat elhangzik-e, erről a Ház határoz; és utána pedig a bizottságok eldöntik, hogy benyújtanak-e módosító javaslatot, avagy sem. A dolog teljesen egyértelmű és teljesen tiszta.
Megadom a szót Hack Péter képviselő úrnak, az alkotmányügyi bizottság elnökének. Megkérem képviselőtársaimat, hogy foglalják el helyüket!

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir