DR. KUTRUCZ KATALIN

Full text search

DR. KUTRUCZ KATALIN
DR. KUTRUCZ KATALIN (MDNP): Én az előbbi ügyrendi kérdésben kértem szót - köszönöm a szót.
Úgy gondolom, elnök úr, ez a kérdés lényegesen fontosabb annál, mint hogy ilyen méltatlan eljárásnak legyen kitéve. (Zaj a kormánypártok padsoraiban.) Van házszabályi megoldás tisztességes eljárásra. Ezt kellene megtennünk, különös tekintettel arra, hogy az Alkotmánybíróság gyakorlata szerint - és ezt már többször kimondta -, ha nem törvényszerű eljárásban hoznak meg egy törvényt, akkor azt tartalmától függetlenül minősíti alkotmányellenesnek. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiból.) Ebbe a csapdába nem szabad a Magyar Országgyűlésnek belemennie!
Nem hiszem, hogy egy félórás tárgyalási szünet miatt itt egy méltatlan eljárást kellene lefolytatni. Úgy gondolom, ellenzéki és kormánypárti képviselőtársaim egyaránt úgy gondolják, van még a Magyar Országgyűlésnek plusz egy órája ahhoz, hogy házszabályszerűen és megtámadhatatlanul hozzon meg egy törvényjavaslatot.
Ezért a következőt javasolnám, mivel kétségek merülnek fel. Szekeres frakcióvezető úr javasolta ezt; Hack elnök úr elmondta, hogy nincs bizottsági megoldás (Közbeszólás a kormánypárti padsorokból: Nem azt mondta!); külön kérésre mondta az emberi jogi bizottság vezetője, hogy neki van - ha lett volna ilyen előterjesztése, akkor rögtön felállt volna! (Közbeszólás az ellenzéki pártok padsoraiból: Úgy van!) Nem szabad! Nem tudom, lehet, hogy jegyzőkönyvben beszéltek róla, de úgy gondolom, az nem elég, nincs itt írásban, ne játsszuk ezt a méltatlan játékot!
A kormány és bármelyik frakcióvezető kérhet tárgyalási szünetet. Tisztelettel kérem: kérjen, és folytassuk le az eljárást házszabályszerűen! (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)
(12.40)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir