DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ön által is ismert tény, hogy az ön kormányzati ciklusa alatt általános válsághelyzet alakult ki Magyarországon, hiszen a bérek, tehát a reálkeresetek 1995-ben több mint 12 százalékkal, a '96-os évben 5-6 százalékkal csökkentek, pang a gazdaság, a cégek csődbe mentek, óriási a munkanélküliség, hatalmas a külkereskedelmi deficit, a magyar szellemi kincsestár tulajdonosai: a tudósok és közírók nyomorognak. (Derültség a bal oldalon.)
De a sok sikertelenség mellett van egy ilyen jelentős siker is, az ön irodalmi munkásságának gyümölcse: a Cölöpök. Hiszen bárki kérdezi miniszterelnök urat, honnan a ház, honnan az uszoda, miből állt össze a CIB-banki betétállomány, honnan a tőke a karitatív tevékenységhez, ön mindig azt válaszolja, hogy a Cölöpökből. Félreértés ne essék, nem irigyeljük mi az ön irodalmi munkásságának gyümölcsét, hanem szeretnénk mi magunk is megtudni, hogy mi az ön sikereinek titka, hátha beépíthetjük az alternatív gazdasági programunkba az ön kitűnő gazdasági tevékenységét, és arra gondoltunk, hogy hátha miniszterelnök úr amellett, hogy megosztja velünk sikerének titkait, az ország gazdasága felvirágzása érdekében is ezt a kitűnő gazdasági tehetségét mozgósítani fogja.
Ezért kérdezem miniszterelnök urat, hogy mikor veri le a magyar gazdaság cölöpeit is úgy, ahogy a saját "cölöpeit" sikerült leverni (Derültség a jobb oldalon.), és gondolt-e már arra, hogy a magyar írótársadalommal is megossza a könyvírás kasszasikerének titkait, mert úgy látszik, ők csak az irodalmi részét ismerik ennek a dolognak, a kasszasikernek nem.
Várom megtisztelő válaszát, miniszterelnök úr. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir