DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Baráth Etele és igen tisztelt Szabó Lajos Mátyás! Úgy gondolom, önöknek fogalmuk nincs a törvényalkotásról, ha ilyen felszólalásokat lehet önöktől hallani. Ugyanis - ismétlem - 1996. május 10-én a miniszterelnöki konferencia és a parlamenti nyílt nap elhatározta, felkérik a kormányt, hogy 1997. május 31-éig terjessze a parlament elé a koncepciót, szeptember 30-éig pedig magát a turizmusról szóló törvényjavaslatot.
Közel egy év eltelt, azóta sincs ilyen előterjesztés, ellenben Baráth Etele neve alatt 1996. július 3-án megérkezett egy olyan előterjesztés, amely ugyanazt mondja, amire a kormány önmagát kötelezte; majd július 5-én, két nap múlva megint beadta ugyanezt, némi kis módosítással. Ennek megint az a lényege, hogy ezt a két dátumot terjesztette elő, hogy a kormány mindezeket a javaslatait terjessze a Ház elé.
Még mindig ott tartunk, mint ahol a kormány az önmagát kötelező határozatánál tartott. Természetesen támogatnánk a turizmus fejlesztését, ha lenne előterjesztés, de még mindig nincs.
Igen tisztelt Baráth Etele, nem a parlamentnek kell megcsinálnia, hisz az ön előterjesztése is arról szól, hogy a kormány készítse el a koncepciót, a kormány készítse el a törvényt. Az országgyűlési határozati javaslatoknak egyébként az 1987. évi XI. törvény - a jogalkotási törvény - értelmében ez a rendjük. Azért tiltakozom, mert önök úgy csinálnak, mintha dolgoznának, de nem dolgoznak. Ugyanott tartunk, ahol egy évvel korábban.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir