DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Tulajdonképpen nem kívántam szólni, mert hiszen a turizmus fejlődése érdekében előterjesztett országgyűlési határozati javaslattal maximálisan egyetértek, mégis amiért szót kértem, az abból a helyzetből fakad, amelyet most már illenék felszámolni.
(20.40)
Nevezetesen: olyan törvénydagasztás, olyan értelmetlen munka folyik ebben a Házban, amelyet éppen ez az előterjesztés bizonyít a legjobban.
Miről van itt szó? 1996. július 3-án előterjesztés érkezett a Házhoz, amely országgyűlési határozati javaslat meghozatalát indítványozta. 1996. július 5-én, tehát két nappal később már szükségesnek tartották ezt módosítani - ismétlem: 1996. július 5-én. Miről szól ez az előterjesztés? Felkéri a kormányt, hogy készítse el a turizmus fejlesztésének koncepcióját, és azt '97. május 31-éig terjessze az Országgyűlés elé, illetve dolgozza ki a turizmusról szóló törvénytervezetét, azt meg '97. szeptember 30-áig terjessze az Országgyűlés elé. Ugyanakkor, 1996. május 10-én a miniszterelnöki konferencia és a parlamenti nyílt nap ugyancsak döntést hozott arról, hogy a kormány készítse el és '97. május 31-éig terjessze az Országgyűlés illetékes bizottságai elé a turizmus fejlesztésének koncepcióját; szól továbbá arról, hogy a kormány készítse el a turizmusról szóló törvénytervezetét '97. szeptember 30-áig.
Úgy hiszem, hogy ezekből az adatokból egyértelműen megállapítható, hogy itt valami olyan értelmetlen sárdagasztás folyik, ami elveszi az energiát, időt emészt fel, és nem mond semmit. Elnézést kérek, a kormánytöbbség programjában is szerepel a turizmus fejlesztése! Most az, hogy a kormányzati ciklus negyedik évében előveszik, és megint azt mondják, hogy jó lenne, ha végre a kormány most már hozna valamit a turizmussal kapcsolatban - kérem szépen, jó kívánságokat a Ház sérelmére ilyen hosszú idő elteltével itt úgy beállítani, mintha valamiféle munka folyna, és mintha ennek valamiféle hasznát látná az ország, ne haragudjanak, ezt a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nevében kikérem!
Tessék érdemi munkát végezni, a kormány terjessze be a turizmusról szóló koncepcióit, terjessze be a törvényjavaslatot, akkor lesz miről beszélni! De most arról - egy év eltelte után - módosított indítványokat, ráadásul egy miniszterelnöki konferencia által ugyanilyen tárgykörben hozott határozat után - hogy a kormány majd csinálja meg, ha lesz ideje, mindezt -, úgy hiszem, hogy ez a parlament tekintélyének a lejáratása, törvénydagasztás, értelmetlen papírmunka.
Köszönöm a türelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir