DR. DANIS GYÖRGY

Full text search

DR. DANIS GYÖRGY
DR. DANIS GYÖRGY (SZDSZ): Elnézést kérek, hogy a Ház türelmét igénybe veszem. Torgyán József képviselőtársam késztetett erre. Ő egyrészt azt állítja, hogy itt egy törvényhozási kapkodás van, másrészt pedig azt mondja, hogy miért ilyen soká került beterjesztésre, és - ha jól értettem - a bizottság ha beterjeszti, miért nem terjesztette be előbb.
Tisztelt Képviselőtársam! Számomra már régóta nyilvánvaló, hogy ön - miután a napirend előtti felszólalásokra koncentrál - a parlament nagyon sok témájával egészen biztosan nincs tisztában; másképp ezt nem mondta volna. Szeretném felhívni a figyelmét arra, hogy Magyarországon ez a parlament az elmúlt másfél év alatt - még ha ez az ön figyelmét látszólag el is kerülte volna - olyan súlyos, fontos ügyekben hozott törvényeket, mint a területfejlesztés, a természetvédelmi törvény, a vadászatról szóló törvény, az erdőről szóló törvény és most a halászati törvényt tárgyalja, plusz egy év átmeneti időre a területfejlesztés pénzelosztásának az ügyében is épp a mai nap határozott, bár a zárószavazás még nincs meg. Igazából ez az oka és ez a magyarázata ennek.
S okosan tette a Ház és okosan tette a környezetvédelmi bizottság, hogy ezen törvények megszületése után jött elő a turizmus fejlesztésének a törvényével. Sem az esti órák nem alkalmasak arra, sem egy kétperces hozzászólás, hogy részletesen kifejtsem, milyen szerves módon épül a turizmustörvény koncepciója és kiérlelése a területfejlesztési törvényhez, a természetvédelemhez és a csatolt törvényekhez. Ez egy szép törvénykezési ciklus része. Bízom benne, hogy még ebben az évben az előző törvényekben született határozatokat figyelembe véve a parlament és a Kisgazdapárt bizottságban lévő képviselője részvételével egy nagyon jó turisztikai törvényt fogunk alkotni. (Taps a kormánypárti oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir