DR. HOMOKI JÁNOS

Full text search

DR. HOMOKI JÁNOS
DR. HOMOKI JÁNOS (FKGP): Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt a stratégiai iparágak többségi külföldi tulajdonba adását nemzetellenes cselekedetnek tartja. Nem tudom, van-e a világon még egy olyan ország - beleértve a diktatúrákat is -, amely a legfontosabb iparágait külföldi tulajdonba adja, hiszen ezzel veszélyezteti az ország szuverenitását, függetlenségét egyik oldalról, másik oldalról pedig a lakosság életlehetőségeit rontja, hiszen a többségi külföldi tulajdonost senki nem tudja megakadályozni abban, hogy az árakat bizonyos időközönként felsrófolja, emelje. Eklatáns példa erre, hogy Magyarországon a stratégiai iparágakat többségi külföldi tulajdonba adták, így a gázszolgáltatókat, a villamos műveket, és ezek többségi külföldi tulajdonosai három-négy havonta emelik a szolgáltatások árait, amit a lakosság nagy többsége már nem tud megfizetni.
Ugyanez a tendencia mutatkozik - amit Varga Mihály képviselőtársunk napirend előtti felszólalásában is jelzett - a Mol Rt.-nél, amikor egyre inkább ilyen irányba próbálják a Mol Rt. tulajdonjogát átformálni azzal, hogy egyre több részvényt adnak külföldieknek. Rövidesen bekövetkezik az, hogy a Mol Rt. is többségi külföldi tulajdonba kerül.
A kormány megbízott ugyan egy kormánybiztost azzal a céllal, hogy vizsgálja felül, ezek az áremelések mennyire indokoltak. A kormánybiztos tárgyalt különböző szakértőkkel, az ÁPV Rt. képviselőivel, külföldi szakértők bevonásával; mindenki nagyon segítőkész volt, mindenki támogatta az elképzeléseket, de minden maradt a régiben, továbbra is emelik az árakat, amit a magyar nép, a magyar lakosság sajnos már nem tud megfizetni. Ezért mi ezt nem tudjuk elfogadni, és elutasítjuk a privatizációhoz való ilyen hozzáállást.
Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir