CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! A Budapest Bank privatizációja már nagyon sokszor szóba került itt a parlament nyilvánossága előtt. Kritikánkban, felvetéseinkben soha nem a Budapest Bankot kritizáltuk, nem magát azt a tényt, hogy privatizálás alá került, hanem a privatizációs szerződést. Most a Dávid Ibolya által itt felvetettek megerősítették, hogy rossz az a privatizációs szerződés, amelyet a magyar állam kötött. Dávid Ibolya egészen konkrétan rámutatott a legutóbbi napok vagy hetek eseményeire, melyek által nyilvánosságra került, hogy abból a bizonyos visszavásárlási kötelezettségből, amely 8,1 milliárd tudomásom szerint, végül is most lehívásra került 2,6 milliárd. Erről itt korában a parlamentben is többször szó volt, és azt hallottuk, hogy emiatt nem kell aggódni, nem is biztos, hogy visszaadásra kerül.
(9.30)
Ezzel a fő probléma pedig az, hogy ezzel árfolyamveszteség éri az államot, konkrétan kimutatható forintösszegben, hogy mi az az árfolyamveszteség, mert a privatizációs szerződésben nem volt megfelelően rögzítve az, hogy ezt is figyelembe véve kell majd alkalmazni a visszahívást. Tehát itt igenis tetten érhető az, hogy károsodott a magyar állam, és ezáltal közvetve mindazok, akik az állam pénzéből, a köz pénzéből nyilván más célra kaphattak volna összegeket.
Hozzászólásom lényege: sajnálatos módon egyre inkább bebizonyosodik, hogy a Budapest Bank privatizációs szerződésében van a hiba, nem magában a privatizáció tényében. Még egyszer hangsúlyozom: nem a Budapest Bank tevékenységét bántjuk, hanem a privatizációs szerződést, és ezt most már tények alapján kell elmondanunk. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir