ELNÖK (dr. Kóródi Mária)

Full text search

ELNÖK (dr. Kóródi Mária)
ELNÖK (dr. Kóródi Mária): Köszönöm szépen. Tisztelt Országgyűlés! Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy a javaslatsor elfogadása kizárja az ajánlás 3., 7., 18., 26., 42., 43., 44., 49., 84. pontjaiban és a kiegészítő ajánlás 5., 9., 11. és 13. pontjaiban lévő javaslatok elfogadását.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyeket a kormány támogat, és képviselőcsoport nem kért róluk külön szavazást.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a támogatott módosító javaslatokat 263 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül elfogadta.
Most azokról a módosító javaslatokról határozunk az ajánlás és a kiegészítő ajánlás sorrendjében, amelyeket az előterjesztő nem támogatott, illetőleg a támogatott módosító javaslatok elfogadása után még szavazni lehet róluk.
Az ajánlás 4. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 1. §-ában a törvény céljáról szóló rendelkezés kiegészítését kezdeményezi. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a módosító javaslatot, valamint kérem, Szent-Iványi István, Ecsődi László, Szili Sándor, Nagy Sándor gépeit bekapcsolni szíveskedjenek. Köszönöm szépen. Kérem az Országgyűlést, hogy szavazzon! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 74 igen szavazattal, 182 ellenszavazattal, 12 tartózkodás mellett a módosító javaslatot nem fogadta el.
Az ajánlás 14. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 14. § (2) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. A képviselői javaslat vélhetően a bekezdés b) pontjának kiegészítésére irányul azzal, hogy az adatokat az egészségügyi ellátás tervezésére, szervezésére, költségek tervezésére csak személyazonosításra alkalmatlan módon lehessen felhasználni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 106 igen szavazattal, 162 ellenszavazattal, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 15. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdés c) pontjának kiegészítését kezdeményezik. A módosító javaslat szerint egészségügyi adatot statisztikai vizsgálat céljából csak akkor lehet kezelni, ha azokból az érintett személy kilétére nem lehet következtetni. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 102 igen szavazattal, 164 ellenszavazattal, 7 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(18.10)
Az ajánlás 19. pontjában Mészáros István László és Szolnoki Andrea a törvényjavaslat 4. § (2) bekezdését új ponttal javasolják kiegészíteni. Ebben azt kezdeményezik, hogy egészségügyi adat bűnmegelőzés céljából is kezelhető legyen. Frakciókérésre szavaz az Országgyűlés. Megadom a szót Mészáros István László képviselő úrnak.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir