SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ

Full text search

SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ
SZÖLLŐSI ISTVÁNNÉ (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Rozgonyi képviselőtársam egy rendkívül kényes témára tapintott rá, ami okszerűen elő kell jöjjön az elkövetkező időszakban: ki a közalkalmazott, illetve ki tartozzon, vagy ne tartozzon a közalkalmazotti törvény hatálya alá.
Úgy gondolom, nem helyénvaló ezt újságokban megtett kinyilatkoztatások alapján értékelni. A pedagógusok közfeladatot ellátó munkavállalók, akik közalkalmazottak, és az én személyes politikai ízlésem szerint azok is kell maradjanak. Ezen a státuson nem úgy kell javítani, hogy egyébként senki által nem látott bértáblával csalogatjuk ki őket a törvény hatálya alól, és lökjük ki a munka törvénykönyve hatálya alá, hanem úgy, hogy felülvizsgáljuk, mi a baja ennek a bértáblának - ami egyébként tényleg nem jó.
A közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény egyébként 1992-es megszületése óta iszonyatos viharok és viták pergőtüzében áll. A legnagyobb probléma éppen a bértáblával van, és teljesen természetes, hogy hamarosan, a közeljövőben válaszolnunk kell arra a kérdésre, hogy ezekkel a toldozgatásokkal-foldozgatásokkal lehet-e, szabad-e most már a közalkalmazottiságot kezelni, avagy el kell indulnunk egy, a köztisztviselőket és a közalkalmazottakat is tömöríteni képes, egységes közszolgálatiság kerettörvényének az igénye felé, és ehhez képest fogalmazzuk meg a specifikumot, az egyedit, a sajátosat, akár a szakmai törvényekig, a közoktatásról szóló törvény önálló fejezeteként is.
Köszönöm szépen, elnök úr. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir