DR. ROZGONYI JÓZSEF

Full text search

DR. ROZGONYI JÓZSEF
DR. ROZGONYI JÓZSEF (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Szeretnék reagálni Szöllősiné képviselő asszony felvetésére. Ebben az újságcikkben értelmezésem szerint szó sem esett arról, hogy a miniszter úr a közalkalmazotti hatály alól való kivételről tárgyalt volna, csupán csak a pedagógus-bértábla megalkotásának - tehát speciálisan a pedagógusokra érvényes bértábla megalkotásának - a szükségességét vetette fel ismételten. Tehát ez nem egy új keletű dolog, ahogy én látom.
De az én felvetésem arról szólt inkább, hogy mennél széleskörűbben szabályozzuk ennek a több százezres rétegnek a munkaviszonyát, annál inkább eltűnnek a sajátosságok ebben a szabályozásban, hiszen nyilvánvaló - a dolog normatív jellegéből adódik -, hogy egyre kevésbé lesz érzékeny a különböző foglalkoztatási rétegekre. Természetesen van ebben jó dolog is: nyilván ott, ahol a speciális lehetőségek rosszabbak, ez a szabályozás kedvező, mert hiszen nem hagyja leszakadni őket.
Ugyanakkor megvan a problémája is ennek a szabályozásnak, mert nem elég érzékeny a teljesítmények differenciált megbecsülésére. És ez minden munkáltató számára igenis komolyan gondot jelent. Én legalábbis a magam részéről úgy tapasztalom, hogy örülök, ha a bértábla szerinti minimum kifizetésére nagy nehezen lehetőség van, és sajnos intézményen belül egész egyszerűen lehetetlen a többletteljesítmények megfelelő minőségi elismerése.
Köszönöm szépen, erre céloztam mindössze. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir