DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselőtársaim! Teljes mértékben egyet kell értenem azokkal a felvetésekkel, amelyek Isépy képviselőtársunk szájából hangzottak el a magyar társadalom helyzetéről, és az önpusztítás, az öngyilkosság, a kábítószerek használatának fokozódására mint óriási veszélyre hívták fel a figyelmet.
De legyen szabad rámutatnom arra, hogy a népesség csökkenése - most már e jelenségek kapcsán - olyan méreteket öltött, hogy egy-egy év végén egy-egy vidéki város lakosságával vagyunk kevesebben, mint korábban. Így legutoljára, '96-ban hozzávetőlegesen egy Ceglédnyi vidéki nagyváros lakossága tűnt el, ennyivel többen haltak meg, mint születtek.
A népesség csökkenésének ilyen adatait figyelembe véve nem lehet azonban szó nélkül elmenni a mellett a tény mellett, hogy a Független Kisgazdapárt indítványozta korábban a fiatalok első lakáshoz és munkahelyhez juttatásának jogát a Magyar Köztársaság alkotmányába felvenni. Emlékeztetem önöket arra, amikor a '95. év végén privatizációs többletbevétel folyt be az államkasszába, '96. január-februárjában kiderült, hogy ez 430 milliárd forint, milyen jó lett volna, ha a Magyar Köztársaság alkotmányába foglalt rendelkezés következtében az MSZP-SZDSZ-es oldalon is kötelesek lettek volna a Kisgazdapárt indítványát megszavazni, és a fiatalok első munkahelyhez, első lakáshoz juttatásának jogát alkotmányos joggá tenni!
Úgy gondolom, lehetne a sort tovább folytatni (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) - befejezem, elnök úr -, nincs az életnek egyetlenegy területe sem, ahol ne lenne igaz ez a megközelítés: ez a kormányzatnak felróható okból következett be. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir