DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! A Független Kisgazdapárt teljes mértékben egyetért azzal a felvetéssel, hogy a kormányt és főleg a kormány fejét igazmondási kötelezettség terheli, amikor a Ház előtt nyilatkozik, ezért elítélendő, ha nem így teszi.
Emlékeztetném önöket arra, hogy a miniszterelnök úr mily mértékben megfeledkezett erről a kötelezettségéről, amikor például a Postabank helyzetét illetően a kormány beszámolt a Postabank helyzetének értékeléséről, és a leglikvidebb banknak állította azt a bankot, amellyel kapcsolatban - ha jól számolom - néhány hét alatt 56 milliárd forintot fordított végül is ennek a banknak a megmentésére.
A másik kérdés - amelyet felvetett a frakcióvezető-helyettes úr - a kormány tagjainak és a miniszterelnöknek a Ház előtti megjelenési kötelezettségére vonatkozott, amelyet a Házszabály, részben pedig az alkotmány 27. §-a taglal. Ezzel a felvetéssel is egyetértünk, noha a múlt héten, amikor én személy szerint több kérdést tettem volna fel a miniszterelnök úrnak az azonnali kérdések órájában, el tudtam fogadni azt a magyarázatot, hogy a miniszterelnök úr Szingapúrban tartózkodik, ahol virágot is neveztek el róla.
(15.10)
Ezzel is egyetértene a Független Kisgazdapárt, legfeljebb a virág megválasztásával nem tud mindenben egyetérteni. Talán találóbb lett volna a mákvirág elnevezést adni. Köszönöm a türelmüket. (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Neked tartogatták! - Dr. Takács Imre: Parlamenti stílus!)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir