DR. SZEKERES IMRE

Full text search

DR. SZEKERES IMRE
DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Képviselőtársaim! Mindenkit az igazmondás kötelessége terhel, nemcsak a kormány tagjait, hanem az ellenzéki parlamenti frakcióvezetőket is. Nagyon szeretném, ha valóban élnének ezzel a kötelezettséggel. De ez az ő lelkiismereti kérdésük.
Amiről szó volt, az a kormány és a parlament viszonya, és ezzel kapcsolatban a kormány tagjainak jelenléte az Országgyűlés munkájában. Jogos követelmény, de természetesen azok között a keretek között, amelyeket maga az alkotmány és az idevonatkozó törvények is előírnak, nevezetesen a miniszterek - vagy távollétük esetén a politikai államtitkárok - jelenléte.
Boross Péter miniszterelnök urat volt miniszterelnöki gyakorlatára szeretném emlékeztetni, hogy akkor, amikor ő miniszterelnök volt, készült egy tervezet és egy javaslat arra nézve, hogy a kormányzat munkája hogyan változzon. Ebben szerepelt a parlamenti államtitkárok tisztségének a létrehozása, pontosan attól a felismeréstől vezettetve, hogy a miniszterek nem minden esetben tudnak a parlament munkájában részt venni.
A javaslat jó, valószínűleg meg is kell csinálni, de úgy gondolom, ezek után az ön felvetése enyhén szólva ingoványos talajon jár. Kicsit emlékeztet a József Attila Színházban most menő darab címére; ott "A miniszter félrelép" - itt valószínűleg a volt miniszterelnök téved ingoványos talajra.
A másik: ha már az igazmondás kötelességénél járunk, úgy gondolom, ön a saját pártjában is megkövetelhetné ezt, hiszen éppen tegnap hallottuk a Magyar Televízió és Rádió hírei között, hogy az ön pártjának elnöke, illetve választott testülete arról beszélt, hogy 700 milliárd forint eltűnt. Ez a kijelentés két dologra vezethető vissza: egyrészt országgyűlési képviselőként nincsenek tisztában azzal, hogy az állami költségvetés minden egyes tételt tartalmaz, másrészt félre akarták vezetni az embereket. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir