DR. LAMPERTH MÓNIKA

Full text search

DR. LAMPERTH MÓNIKA
DR. LAMPERTH MÓNIKA (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Frakcióvezető úr azzal kezdte napirend előtti hozzászólását, hogy szeretné felhívni a figyelmet ezekre a mentálhigiénés problémákra. Azt gondolom, hogy ez egy nagyon fontos ügy, és napirend előtt, amikor képviselő úr, frakcióvezető úr azt mondja, hogy szeretné erre felhívni a figyelmet, akkor ehhez mi is csatlakozunk. Miniszter úr elmondta, hogy a kormány ennek a programnak a keretében milyen elgondolások alapján és milyen tervek alapján dolgozik. Ezt a szocialista képviselőcsoport támogatja.
Egyetértek azzal a megállapítással is, hogy ez nemcsak a kormány ügye, ez az egész társadalom ügye. Hiszen képviselő úr használta azt a megfogalmazást, hogy az önpusztító magyar hogyan és miként gondolja az életét a jövőben, és hogy a gyermekek születése érdekében, a családok megóvása érdekében valamennyiünknek tennivalója van - és a kormánynak is. Azt gondolom, ezzel a megállapítással egyet lehet érteni.
A beterjesztett törvényeknél nagyon fontos, hogy az Országgyűlés elé olyan törvények kerüljenek, amelyek ezeket a célokat megvalósítják. A közelmúltban elfogadott gyermekvédelmi törvényre szeretnék utalni, amelynek rendelkezései szerint csak azért nem kerülhet ki gyerek a családból, mert nem tudják megfelelőképpen táplálni és segíteni. Tehát ha a törvény hatályba lép, akkor lesz egy olyan támogatási forma, amely ezt segíti, ezt támogatja.
Tisztelt Országgyűlés! Az előző napirend előtti vitában elhangzott az a megállapítás, hogy nemcsak a kormány tagjainak, hanem az országgyűlési képviselőknek is igazat kell mondani. Torgyán képviselő úr ismét megfogalmazta azt az állítását, amely nem felel meg a valóságnak, hogy a Független Kisgazdapárt a privatizációs többletbevételeket lakásépítésre akarta fordítani. A kisgazda képviselők megszavazták, hogy ez az adósságszolgálatra legyen fordítva. Olvasnék néhány nevet ezek közül: Gyimóthy Géza (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.), Győriványi Sándor, Homoki János és Torgyán József. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir