T. ASZTALOS ILDIKÓ

Full text search

T. ASZTALOS ILDIKÓ
T. ASZTALOS ILDIKÓ ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönjük kérdését, amely valóban megalapozott, hiszen a közelmúltban a Fővárosi Fogyasztóvédelmi Felügyelőség egy ilyen ügyben folytatott vizsgálatot a Pólus Center Tesco kereskedelmi egységgel kapcsolatosan.
Az őrző-védő kft.-k tevékenységét a vállalkozás keretében végzett személy- és vagyonvédelmi, valamint a magánnyomozói tevékenység átmeneti szabályairól szóló 87/1995. kormányrendelet, illetve a rendelet végrehajtására kiadott 11/1995. és 12/1995. BM-rendelet szabályozza. A hivatkozott kormányrendelet megfelelő, részletes jogi szabályozást nyújt a személy- és vagyonvédelmi tevékenységet folytató szervezetek kötelezettségeire és jogaira.
Az őrző-védő kft.-k és a megrendelők közötti szerződésben foglaltak nem térhetnek el a jogszabályi előírásoktól. A konkrét ügy azt mutatja, hogy nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően jártak el ebben az esetben. A jogszerű gyakorlat kialakítására felkértük a fogyasztóvédelmi felügyelőségeket, hogy a jövőben nagyobb figyelmet fordítsanak az őrző-védő kft.-k kereskedelmi egységekben való működésére, és ami nagyon fontos, a személyiségi jogok maradéktalan tiszteletben tartására. Köszönöm figyelmüket.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir