DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS

Full text search

DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS
DR. SZABÓ LAJOS MÁTYÁS (MSZP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! A hazai piacgazdaság kialakulásának előrehaladtával párhuzamosan örvendetesnek is tarthatjuk azt a tényt, hogy egyre több üzlethálózat, új üzlet, bevásárlóközpont kezdte meg működését az elmúlt hónapokban, években.
Természetes az is, hogy az ott tapasztalható kínálat, árubőség igen nagy létszámban vonzza oda a vásárlókat. Ugyanakkor persze azt is tudjuk, hogy nem csak a jó szándékú vásárló jelenik meg ezeken az eladóhelyeken, üzletekben, bevásárlóközpontokban. Sajnos, az újságból is értesülhetünk arról, hogy bizony elég magas az itt elkövetett tolvajlások száma.
Kényszeríti ez tehát mindazokat, akik üzemeltetik ezeket az elárusítóhelyeket arra, hogy valamilyen módon védelemmel lássák el áruikat, és természetesen védjék azokat is, akik becsületes módon vásárolnak ezeken az elárusítóhelyeken. Egyre több esetben figyelhetjük meg egyenruhás, szolgálatban levő, bizonyára különböző őrző-védő kft.-k, szervezetek embereinek ilyen típusú tevékenységét, és bizony megint csak az újságokra lehet hivatkozni - de sajnos, saját esetemre is -, hogy egyre többször találkozhatunk olyan hírekkel is, amikor ezen őrző-védő szervezetek tagjai ellenőrzésük közepette túllépik hatáskörüket, és bizony azt kell mondjam, hogy a becsületes vásárlók és a tisztességes szándéktól vezérelt eladók, kereskedők, üzemben tartók érdekeit sértve lépnek fel.
Megértem tehát azt, ha védekezünk, de pontosan azért, mert ilyen esetekre egyre többször kerül sor, szeretném megkérdezni államtitkár asszonytól azt, hogy milyen jogi megalapozottsággal és milyen elfogadható magatartással léphetnek fel az őrző-védő kft.-k a különböző, hazánkban működő kereskedelmi egységek (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) biztosításakor. Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir