DR. KÖKÉNY MIHÁLY

Full text search

DR. KÖKÉNY MIHÁLY
DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Kedves Képviselő Asszony! Valóban így van, ahogy ön mondja: szinte minden héten - legutoljára március 25-én és április 8-án is - kérdést tett fel az egészségügyi béremelés többletfedezetéül szolgáló átcsoportosításokról.
Emlékeztetőül: a kormány és az egészségbiztosítás önkormányzata közötti megegyezés az 1995. évi LXXIII. törvény 14. §-a (3) bekezdésének értelmében született, mely szerint az Egészségbiztosítási Alap kezelőjének a népjóléti miniszterrel egyetértésben joga van a természetbeni ellátások és ezen belül a gyógyító-megelőző kassza belső tételeinek átcsoportosítására. Konkrétan: az aktív fekvőszakellátásnál kellett növelni a kasszaösszeget, havonta közel 1 milliárd forinttal, és ezenkívül a háziorvosi ellátásban, védőnői, háziorvosi ügyeleti szolgálatoknál minimális kasszanövelésre volt szükség. Elmondtam, hogy abban megállapodás volt, hogy a járóbeteg-szakkellátásnál és az aktív fekvőbeteg-ellátás speciális finanszírozású feladatainál 1-3 százalékos elvonással közel 2 milliárd forintos belső átcsoportosítást alkalmaztunk. Azt is megemlítettem, hogy a kórházi ügyeleti díj 3 milliárd forintos összege is forrástöbbletként jelenik meg, és természetesen bérfedezetként is értelmezendő.
Amin még vita volt - és sajnos az elmúlt héten a tárgyalás még nem zárult le -, az a házi szakápolás kasszája. Itt egyébként nem 400 millióval, hanem várhatóan 225-250 millió forinttal történik meg a csökkenés, mégpedig várhatóan a CT-MR esetfinanszírozás terhére. Ez az egyeztetés április 20-25-éig le tud zárulni, és a kifizetések legközelebbi időpontjaiban már a kasszaösszegek egyértelmű meghatározása lehetséges lesz.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir