PALLAG LÁSZLÓ

Full text search

PALLAG LÁSZLÓ
PALLAG LÁSZLÓ (FKGP): Tisztelt Államtitkár Úr! Számomra ez az arrogáns, passzív magatartás megdöbbentő. (Derültség a Kisgazdapárt padsoraiban.) Egy ilyen lényeges hagyatékhoz így hozzáállni, ez számunkra elfogadhatatlan!
Mint államtitkár, azt hiszem, önnek is feladata és kötelessége lett volna, mondjuk, ebben a kérdésben eljárni, és esetleg utánanézni, hogy is áll ez a kérdés. Az, hogy külföldről tudnak gondolni arra, hogy esetleg vidékfejlesztés, felzárkóztatás címén egy olyan hagyatékot hoznak haza, ami nemzeti értékké válik azzal, hogy hazakerül, és netalántán még célt is szánnak ennek a hagyatéknak; és ez a hagyaték így, ilyen formában, ahogy tárolva van, ahogy gondozzák, törődnek, foglalkoznak vele... - sajnos, lassan oda jutunk, hogy az egész oktatásunk ilyen irányt fog felvenni.
A nagy fontosságra való tekintettel nyilvánvaló, hogy egy ilyen könyvtárat vagy gyűjteményt nem egy városnak, hanem, úgy érezzük, egy országnak kellene felvállalni, és törődni ezzel a hagyatékkal. Hogy ki állapította meg ezt az összeget? Nyilván hozzáértő emberek állapították meg azt, hogy ennek a hagyatéknak milyen értéke van.
Számunkra fontos az, hogy a vidékfejlesztés, akármilyen formában, de meginduljon; és a vidék felzárkóztatását lemaradottságából csak akkor tudjuk biztosítani, ha az ilyen kezdeményezéseket is felkaroljuk, támogatjuk, és elősegítjük azt, hogy a vidék is felzárkózzon.
Államtitkár Úr! Nem tudom a válaszát elfogadni. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir