DR. CSAPODY MIKLÓS

Full text search

DR. CSAPODY MIKLÓS
DR. CSAPODY MIKLÓS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. A kérdésre adott választ nem tudom elfogadni, a következő okoknál fogva:
Tisztelt Külügyminiszter Úr! Nem azt kérdeztem, hogy ön kivel találkozott, kivel nem az Amerikai Egyesült Államokban, és ki gratulált az új irányvonalhoz, ki nem, ki mit várt ettől. Egyszerűen, tisztelt külügyminiszter úr és tisztelt Országgyűlés, tényszerűen le kell szögeznem - ha jelen van valaki a külügyi bizottságból itt még rajtam kívül, kérem, hogy erősítse meg vagy cáfolja - : a magyar Országgyűlés külügyi bizottságához semmilyen féltervezet, negyedtervezet, vázlat avagy előkészített bármi, sem magyar-román, sem magyar-szlovák összefüggésben nem jutott el. (Zaj, közbeszólás a jobb oldalon: Igaza van!) Nem jutott el a magyar parlament külügyi bizottságához, előttem sincs, tisztelt miniszter úr, illetőleg nem osztották szét.
Ha pedig ebben nem a Külügyminisztérium a felelős, akkor meg kell kérdeznem, hogy személy szerint ki. Nagyon remélem, hogy itt nem a két párt közötti folyamatos kommunikációzavar lesz ismét az oka annak, hogy nem kapták meg a parlament képviselői ezt a két nemzetközi dokumentumtervezetet. (Zaj, közbeszólások.) Nem kaptuk meg!
Tisztelt Külügyminiszter Úr! Tehát a személyes felelőssége, érdeke-e annak a valakinek, aki ezek szerint nem a Külügyminisztérium munkatársa?
Végezetül, hogy ki mit nyilatkozik, ki mit magyaráz félre: hadd idézzem a magyar sajtó, a Népszabadság november 7-i száma alapján a pozsonyi Pravdát, amelynek Hárs Gábor főosztályvezető úr azt nyilatkozta, hogy a szlovák tervezetről - s nyilván a magyar megfelelőről - a magyar parlament és a magyar kormány illetékes szervei már folytatják a tárgyalásokat. Javaslom, hogy a magyar kormány saját kebelében, a Miniszterelnöki Hivatalban hozza létre a HIH-t, a "helyreigazító hivatalt".
A választ nem tudom elfogadni. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir