BARKÓCZY GELLÉRT

Full text search

BARKÓCZY GELLÉRT
BARKÓCZY GELLÉRT (FKGP): Köszönöm a szót elnök úr.
Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! (Folyamatos zaj az ülésteremben.) Választókörzetemben az információkból megtudtam, hogy külföldi állampolgároknak eladják a magyar földet. Eladják a falu határát az ott élő magyar állampolgárok elől. Pontos adatot tudok önnek mondani. Somogy megyében, Ráksi községben eladták a falu nagyobb részét a földesuraknak. A területre már építkeznek is. Gépműhelyt, gépszínt, raktárt és még lakásokat is. Lapapusztán, Kisgyalánban, Kazsakon, Fonóban ugyancsak folynak az építkezések, ugyanitt a földeket is felvásárolták.
Görgetegen is, ahol a polgármester a térképet mutatta, ahol már alig van zöld föld a falu határában, eladják a külföldieknek és vadrezervátumot akarnak ott létrehozni. Ami kevés földterület még megmaradt a parasztságnak, annak termését a vadak teszik tönkre. Úgy tudom, hogy szerencsére még nincs olyan törvény, hogy a külföldi állampolgár Magyarország területén termőföldet vehessen, illetve tulajdonlapot kapjon termőföldre.
Kérdezem ezért miniszter urat, hogy lehet az mégis, hogy az előbb említett helységekben idegen állampol-gárok kapnak lehetőséget, hogy a magyar kincset, a termőföldet megvegyék.
A Független Kisgazda-, Földmunkás és Polgári Párt megalakulásától számítva, több mint 86 éve hirdeti, hogy a magyar föld nem eladó. Ugyanakkor tudomásom van arról is, hogy a kaposvári állami gazdaságot épületekkel, gépekkel együtt 140 millió forintért potom pénzért eladták. Felháborító, hogy áron alul átjátsszák maguknak a nagy értékű tulajdont.
Kérdezem miniszter urat, mit tesz a törvénytelen földeladások megszüntetése ellen? Kérem válaszát. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir