ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Tisztelt Képviselőtársaim! Mint ismeretes, ennek a törvényjavaslatnak több bizottság is kijelölésre került gazdájaként. Így a költségvetési, a gazdasági, a mezőgazdasági, a kulturális és az alkotmányügyi bizottság is.
Most megkérdezem e további kijelölt bizottságok elnökeit, kívánják-e szóban kiegészíteni a bizottsági ajánlást. Senki nem jelez ilyen igényt.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (1) bekezdése értelmében a törvényjavaslat részletes vitája a módosításokkal érintett rendelkezések megvitatásából áll. Mint más ilyen esetekben, most is felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az új szerkezetű részletes vitában kizárólag a módosító javaslathoz vagy a módosító javaslattal érintett részhez lehet hozzászólni.
Arra figyelemmel, hogy az előterjesztés az 1991. évi XC. törvény egyes rendelkezéseit kívánja módosítani, a részletes vita szakaszolásánál is az alapul szolgáló hatályos törvény szerkezetét vesszük figyelembe. Tehát például külön megnyílik a vita az adókötelezettség, az adóalanyok, illetve az adómentesség tárgyában.
Tisztelt Országgyűlés! A Házszabály 105. § (4) bekezdése értelmében az Országgyűlés döntése szükséges ahhoz, hogy az egyes részletrendelkezések tárgyalását összekapcsoljuk.
Erre tekintettel indítványozom, hogy az ajánlás 1-7-ig terjedő pontjai tárgyalását kapcsoljuk össze. Ezek a pontok az egyes fogalmak meghatározásait tartalmazzák a törvényjavaslat 1. §-ában, amely a hatályos törvény 3. §-a módosítására irányul.
Az indítványról kézfelemeléssel határoz az Országgyűlés. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többséggel az indítványt elfogadta.
Megkérdezem, kíván-e valaki szólni e hét módosító javaslathoz kapcsolódóan. Felszólalásra senki nem jelentkezett. Ezért a részletes vita e szakaszát lezárom.
Ügyrendi kérdésben kért Kónya Imre frakcióvezető-helyettes úr szót. Megadom a szót.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir