BERREGI ISTVÁN

Full text search

BERREGI ISTVÁN
BERREGI ISTVÁN (FKGP): Köszönöm szépen a választ miniszter úr. Tényleg sajnálom, mert úgy érzem, jó a kapcsolatunk, de mégsem tudom elfogadni. (Derültség.)
Megmondom mindjárt azt is, hogy miért. Mondtam az interpellációmban is, nagyon sok helységet tudnék felsorolni, ahol valóban a táblákban egy kapavágást nem csináltak, de a téesz mégis kiveti rá a költséget. Tudom, hogy bíróságra kell vinni a folyamatot, kihívták a kárpótlási hivatalt, vele megbeszélték, azt mondták: jól van Juli néni, 9 ezerből ezret elengedek, nyolcat meg kell fizetni. Az sem volt jogos és nem jogos ma sem. S hadd ne mondjam, akik ebben érintettek, általában idős emberek, ők aránylag nem könnyen futnak bírósághoz, arról már nem is beszélve, hogy egy-két évig eltart a bíróság.
Hadd mondjak el egy konkrét esetet, a múlt héten bejöttek hozzám, amikor eszembe jutott, hogy interpelláció keretében ebben az ügyben valóban szólni kell. Az a téesz még ma sem fizette ki az államnak az adósságát, ugyanakkor a tagnak nem adja oda a földet, mert nem fizet ki neki egy bizonyos horribilis összeget, mert körülbelül 30 hektár földről van szó, 2 százalékpontot kellene kifizetni, ugyanakkor az ő táblájában sem csináltak semmit, ezt mindenki állítja, de be van a tábla terhelve, be van táblázva, ráírták a költséget.
Arra gondoltam, hogy ezt felül kellene vizsgálni: ha valamelyik táblában nem végeztek munkát, arra ne terheljen költséget egyetlen téesz sem. És szerettem volna, hogy valamikor, rövid időn belül, valamilyen rendeletben szabályoznák ezt a minisztériumban.
Köszönöm szépen. Így nem tudom elfogadni a válaszát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir