VAJON MI LEHETETT?

Full text search

VAJON MI LEHETETT?
A képviselőház mai ülésén egy különös jelenet játszódott le, melyet avval a kérdéssel kell kezdenünk is, végeznünk is, ami e sorok elébe van írva.
Éppen Neppel beszélt a dohányjavaslat mellett. Dohányszagú volt már az egész Ház e nagy vitától, és egy aluszékony képviselő, aki még a Hegedüs beszéde alatt szunnyadt el, a Neppel beszéde alatt már arról álmodott, hogy angyalok röpködnek a Házban dohánylevelekből készült szárnyakon, magyar trafikot szívnak és egy csempészt az elnöki asztalon ünnepélyesen leguillotínoznak egy dohányvágó késsel.
Tehát éppen Neppel beszélt, midőn belépett a terembe Unger Alajos, leült a helyére, kivette a zsebéből a »Pikáns Lapok«-at, s belemerült az olvasásába.
Egyszerre elmosolyodott (valahol a közepe felé olvashatott), hunyorított a szemével, s elvitte a lapot az első padsorba, Irányi Dánielnek, rámutatván annak egyik oldalára, hogy olvassa el az is.
Irányi Dániel elolvasta a kérdéses közleményt, és arca elborult. Azután végigolvasta az egész lapot, és arca még jobban elborult. Végül fölkelt, és a lappal egyenesen Fabiny igazságügy-miniszter elébe járult, aki az egész ülés alatt módfölött unatkozott, és éppen nem várta, hogy Irányi a »Pikáns Lapok«-at hozza oda neki mulattatóul.
A szélsőbal vezére megmutatta Fabinynak is a kérdéses passzust, amit az igazságügy-miniszter elolvasott, megrázta utána a fejét és egyes részeit lejegyezte magának egy darab papirosra.
Pár perc múlva az egész karzat azon törte a fejét: vajon mi lehetett az?
S vajon Fabiny Kozma főügyész számára készítette-e a jegyzeteket, vagy pedig… saját használatára?

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir