DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Én is csak néhány mondatot mondanék azzal kapcsolatban, amit Staudt Gábor felvetett. Valóban jól mondta el és mutatta be azt a helyzetet, hogy az ügyfelek nagyon gyakran tényleg az utolsó pillanatban jutnak el oda, hogy ügyvédet találnak, hiszen bizalmi dolog és nagyon nehéz dolog a megfelelő ügyvéd kiválasztása, és sokszor az utolsó pillanatban kerülnek oda. Ebben az esetben valóban problémás az ügyvédi meghatalmazás leadása.
Az elektronikus eljárással kapcsolatban egyértelmű volt a bevezetéskor, hogy mi ennek a célja. Nyilván a gyorsaság, a perhatékonyság, az egyszerűbb pervitel, az iratok egyszerűbb beadása, a kézbesítés felgyorsítása, tehát ezek a jogszabály céljai. Egyértelmű, hogy azon probléma kapcsán, amit Staudt Gábor felvetett, ha nem oldjuk meg ezt a problémát, akkor ez a része éppen hogy nem felel meg a jogszabálynak, hiszen éppen hogy lassítja az ügymenetet, éppen hogy egy tárgyalással többet kell akkor beiktatni; az első tárgyalást érdemi tárgyalás nélkül kell elnapolni. Ez hónapos, féléves elhúzódást fog hozni. Ebben az esetben mindenképpen szükséges lenne, hogy elfogadható legyen.
Valóban törvényi szinten kellene ezt szabályozni ahhoz, hogy maga a törvény célja, a módosítások célja, az eljárás bevezetése minden tekintetben megfeleljen a célnak. Ezért szerintem is törvénymódosítás lenne szükséges. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit