DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Képviselő Úr! Mind a ketten itt voltunk 2013-ban, amikor ez az integrációs folyamat megindult, és mind a ketten élénken és aktívan részt vettünk annak idején is ebben a vitában, tehát amit most ön elmondott és én elmondok, azt nem először mondjuk el itt, a Ház falai között.
(18.20)
Akkor is azt mondtam és most is azt mondom, hogy a takarékszövetkezetek a maguk hálózatával, a maguk vidéki beépültségével, hangsúlyozni szeretném, a vidéki emberek belé vetett bizalmával, magával a hálózattal akkor is egy nagy érték volt a magyar társadalomban, a magyar gazdaságban és a magyar közpolitikában, a szó legjobb értelmében véve a közpolitikát, és természetesen ma is az.
Amit most a képviselő úr volt kedves elsorolni, az tulajdonképpen az akkori vitákban is elhangzott, és akkor még a kormányoldalról többek között jómagam is feltételezésként mondtuk el, hogy képviselő úr - és meg kell mondjam, hogy nem állt egyedül ezzel a véleményével - aggályai nem megalapozottak, hiszen a takarékszövetkezetek alapgondolata, a takarékszövetkezeti tagok részvétele, alapvető jogai, az egész hálózatnak az évszázados múltja és gyakorlata nem változott. Ma, 2017-ben már a bizonyosság erejével tudom mondani, hogy az akkori, 2013-as aggályok nem váltak valóra. A szövetkezetek megmaradtak a szövetkezeti tagok tulajdonában, gyakorlatilag az integrációs törekvések érvényesültek, ami minden egyes tagnak és a takarékszövetkezet minden egyes ügyfelének a biztonságát növeli. Úgy gondolom, hogy ebben mind a kettőnk számára elsősorban a közbizalmat firtató politikai párbeszédben nem perdöntő, de azért a teljesség kedvéért meg szeretném jegyezni, hogy ez az egész folyamat az Alkotmánybíróság próbáját is kiállta. Nyilvánvaló, hogy akkor is azok, akik ezzel nem értettek egyet, végigjárták az összes olyan lépcsőt, amely ennek a folyamatnak a megkérdőjelezését és vitatását szolgálta.
Tisztelt Ház! Úgy gondolom, hogy az a folyamat, ami az elmúlt években végbement, igazolta az eredeti törekvéseket, és figyelemmel arra, hogy a most módosításra javasolt jogszabályok belső szakmai tartalmát a képviselő úr sem vitatta, mondván, hogy fenntartásai az előbb általam természetesen egy más aspektusból bemutatott előtörténet miatt vetődtek fel, engedjék meg, hogy ismételten azt kérjem, hogy a most előttünk fekvő törvénytervezetnek az általa módosítandó kívánt jogszabályok szakmai tartalmának jobbítására és az egész integrációs folyamatnak és a belső működés erősítésének a javítására való törekvéseit a politikai indíttatástól függetlenül megvitatni és támogatni szíveskedjenek. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit