MESTERHÁZY ATTILA

Full text search

MESTERHÁZY ATTILA
MESTERHÁZY ATTILA (MSZP): Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! A ritkább pillanatok egyike, ami most következik, hiszen amit fideszes képviselőtársam az imént elmondott, azzal mi maximálisan egyetértünk. Mi magunk is úgy gondoljuk, hogy Szerbiával kapcsolatos minden olyan intézkedése vagy segítségnyújtása vagy támogatása a kormánynak, ami valóban közelebb hozza azt, hogy az Európai Unió teljes jogú tagja lehessen Szerbia, szerintem nemzeti érdek. Az MSZP frakciója szerint is nemzeti érdek.
Az külön öröm, hogy vannak azért olyan pontok a külpolitikában, amik kontinuitást élveznek szinte már a rendszerváltás óta. Ilyen az, hogy mi bővítéspártiak vagyunk, tehát a mindenkori magyar kormány, magyar külpolitika bővítéspárti volt. Ez szerintem így helyes, hiszen ha a környezetünk rendezett, demokratikus viszonyok között egy európai család részeként működik, akkor sok minden probléma fel sem merül, például az imént helyesen kihangsúlyozott kisebbségi jogok kérdése sem. Ezért mi a magunk részéről támogatjuk a kormány ez irányú erőfeszítéseit, így ezt az előterjesztést is támogatni fogjuk. Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit